PDS of ilieus?

 • #1

  Hoe herken je het verschil tussen pds en darmobstructie?
  Ik zal eventjes mijn klachten opsommen :
  - Rommelende buik/darmen , -krampen en af en toe pijn. Maar niet zo fel dat ik een pijnstiller moet innemen. - Op begin diarree nu eerder verstopping.

  Ik ben naar de huisarts hiervoor geweest (1 maand terug) en deze heeft mij onderzocht door naar mijn darmen te luisteren en te voelen. Ze zei meteen PDS aangezien ze stoelgang in mijn darmen voelde en de klachten daarmee overeenkwamen. Maar nu had ik op internet gelezen dat darmobstructie dit ook heeft en ben ik toch wel in paniek. Ik vind ook niet veel informatie terug over de verschillen.
  Ik heb wel vaker last van mijn darmen tijdens stresserende periodes. Maar dan is het vooral diarree of dat ik vaker moet poepen. anderhalve maand geleden kreeg ik te horen dat ik een appartementje kreeg. Wat mij aan de ene kant natuurlijk heel blij maakte maar ook best zenuwachtig en angstig aangezien het de eerste keer voor mij was dat ik alleen zou gaan wonen. Ik ben nu 23. De verhuis is ook nogal hectisch en chaotisch geweest. Ik weet niet of dit nuttige info is maar ik vermeld het lieverd

  Reactie
  #2

  Bij een darmobstructie krijg je toch echt nog wel andere ernstige klachten
  Het lijkt toch meer op PDS zeker gezien de stressvolle periode

  Reactie
Reageer op: PDS of ilieus?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief