Coeliakie?

 • #1

  Hallo iedereen,

  Ik ben een meisje van 26 jaar. De laatste 3 maanden heb ik veel problemen met mijn darmen gehad, de symptomen zijn wat gewisseld over deze periode, op dit moment heb ik vooral last van een opgezette buik na het eten, vooral na de warme maaltijd. Ook heb ik geregeld diarree, of een wat onvastere en vettige stoelgang, enkele keren ook constipatie gehad. Enkele keren was er beetje bloed zichtbaar maar heb recent ook last van aambeien gehad dus de dokters steken het daarop. Na een lactose-ademtest is gebleken dat ik lactose intolerant ben maar ondanks dat ik lactose uit mijn voeding laat heb ik, in wat mindere mate, nog steeds last. Daarom zeggen zowel mijn huisarts als specialist dat ik prikkelbare darm syndroom heb. Uit bloedtest was niets bijzonder te achterhalen en in stoelgangstaal is er geen parasiet of virus gedetecteerd en ook normale waarden calprotectine. Heb wel gemakkelijk last van ijzer en vitamine b12 tekorten. 7 jaar geleden is er een biopt van mijn dunne darm genomen ikv coeliakie maar was negatief.

  Ik ben heel angstig geweest over mogelijke ernstigere ziektes zoals pancreas en darmkanker, en toch ook coeliakie. Want ik heb gelezen dat dit elk moment in je leven kan ontstaan, ook al teste je vroeger negatief? Vorige week naar huisarts geweest voor bloedtest hiervoor maar bleek dat ze enkel de totale igA getest heeft, volgens haar voldoende maar met wat ik op google vind, denk ik van niet?

  Herkent iemand deze symptomen? Kan dit gewoon prikkelbare darm zijn of toch eerder coeliake of zelfs darmkanker?

  Alvast bedankt!

  Reactie
  #2

  Ik denk dat het toch vooral de lactoseintollerantie zal zijn al dan niet icm PDS.

  Reactie
  #3

  Bedankt voor uw reactie. Is het dan niet raar dat ik nog steeds klachten heb na geen lactose meer te eten?

  Kan het zijn dat coeliakie zich op enkele jaren tijd toch nog heeft ontwikkeld?

  Nog iets waar ik de laatste tijd vaak last van heb is onverteerde resten in stoelgang en een andere onaangename geur dan ik gewend ben.

  Reactie
  #4

  Onverteerde resten en geur kunnen best veroorzaakt worden door PDS
  Wat lactose betreft: kijk heel goed op verpakkingen naar de ingrediƫnten...er zit soms lactose in dingen waar je het niet verwacht.

  Reactie
Reageer op: Coeliakie?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief