Al 10 jaar last van terugkerende maagpijnaanvallen

 • #1

  Ik heb al een jaar of tien (vanaf mijn achttiende) last van hevige maagaanvallen inclusief misselijkheid en overgeven die langzaam opkomen en vrijwel altijd heel plots weer verdwijnen. De aanvallen komen maar een paar keer per jaar voor, maar zijn erg pijnlijk en vervelend.

  Naast die aanvallen heb ik sowieso vaak rare gevoelens in de maag, darmen. Wisselvallige ontlasting, soms geen eetlust. Vaak is mijn ontlasting stopverfkleurig en niet vast. Deze 'gerelateerde klachten' zijn recenter komen opzetten, in de afgelopen paar jaar.

  De pijn manifesteert zich altijd aan de linkerkant van mijn maag, soms echt heel ver naar links, bijna mijn zij. Tijdens een aanval straalt het uit naar de hele maagstreek. Als de aanval stopt, voelt het altijd alsof er plots iets openspringt en de maagstreek ontspant. Vaak helpt overwegen, maar dan is het altijd vooral veel gal wat ik overweeg.

  Ik heb al meerdere onderzoeken gehad, zoals bloed, ontlasting, echo en endoscopie. Er is nooit wat gevonden en de medicijnen die ik heb gekregen (zoals maagzuurremmers) werken eigenlijk nauwelijks.

  Soms denk ik aan PDS, maar mijn klachten vind ik daar toch ook wel weer van verschillen als ik lees wat andere mensen hebben.

  Mijn vader heeft galstenen en ik heb weleens gelezen dat galstenen op een echo niet altijd goed te zien zijn. Ik heb mijn huisarts voorgesteld eens te kijken naar een MRI of iets dergelijks, maar die leek niet overtuigd dat we ooit iets gaan vinden.

  Ik ben een beetje ten einde raad. Graag zou ik een oorzaak hebben, of anders een behandeling die enigszins verlichting biedt. Vooralsnog kan ik er nog steeds geen touw aan vastknopen.

  Bedankt alvast voor de tips.

  Reactie
  #2

  Toch aandringen op onderzoek om te kijken of er ergens in de galwegen niet toch een steen zit.

  Reactie
  #3

  Ha John dank voor de reactie. Ik neig er nu inderdaad naar toch weer te vragen voor een doorverwijzing naar een specialist.

  Reactie
Reageer op: Al 10 jaar last van terugkerende maagpijnaanvallen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief