Maagklachten uitstraling pijn

 • #1

  Ik heb inmiddels zo’n 2 jaar last van maagklachten. Af en toe speelt het op en krijg ik meer last, zo ook de laatste weken. Paar weken terug daarom ook maar onderzoek laten doen van de maag, hieruit kwam dat ik lichte reflux heb. Hiervoor krijg ik nu 20mg omeprazol sinds 2 weken. En opzich werkt dit wel redelijk.

  Nu heb ik naast deze reflux ook constant last van andere klachten zoals kortademigheid waarbij het net lijkt of het middenrif stijf voelt, onrustig gevoel in linker borstkas, en af en toe een zere onderarm (bovenarm heel af en toe), lichte hoofdpijn (niet echt pijn maar meer een apart gevoel) en een stijve kaak (dit laatste kan ook door mijn verstandskiezen komen, deze zijn er nog nooit volledig doorgekomen).

  Vanzelfsprekend ga ik nu aan hartproblemen denken ondanks dat de huisarts zei dat dit erg onwaarschijnlijk is ook gezien mijn leeftijd van 20 en een perfecte bloeddruk enkele maanden terug.

  Herkent iemand deze klachten van arm en kaak met maagproblemen, of is het misschien vanwege de medicatie? Ik heb wel eerder omeprazol geslikt en toen had ik nergens last van...

  De huisarts wil graag dat ik mijn kuur afmaak en daarna verder kijken maar ik maak mezelf redelijk gek door al deze klachten. Ook vreemd is dat ik tijdens bijvoorbeeld werk geen tot nauwelijks last heb, wat wel redelijk inspannend werk is.

  Reactie
  #2

  Door de reflux kun je een irritatie van de slokdarm krijgen. Dat kan dan weer invloed hebben op je ademhaling waardoor je gaat hyperventileren. Daar kun je dan weer de klachten van krijgen die je beschrijft.
  Doe eens de test op:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reactie
  #3

  Hyperventilatie had ik idd ook al eens aan gedacht, mede omdat een 20 jarige met hartklachten niet erg realistisch is. Ik kok uit op een score van 56, dus dat zou wel kunnen... verklaard ook waarom ik minder last heb als ik druk ben met andere dingen.
  Merkte ook wel al lang dat ik vaak door mijn mond adem. Maar als ik een ademhalingsoefening doe van bijvoorbeeld 5 seconden in en 5 seconden uitademen krijg ik juist hartkloppingen. Kan dat komen doordat ik die manier van ademen niet ”gewend” ben?

  Reactie
  #4

  Eigenlijk zou je:
  5 tellen rustig door de neus moeten inademen en 8 tellen door getuite mond rustig moeten uitademen. En ja, deze manier kan in het begin even wat vervelend voelen, maar daar moet je dan even doorheen.

  Reactie
  #5

  Je zou naar een fysiotherapeut kunnen gaan voor ademhalingsoefeningen. Als je ze onder begeleiding doet gaat het in de regel wat makkelijker

  Reactie
  #6

  Bedankt voor de tips! Ik zal me er eens even in gaan verdiepen:)

  Reactie
Reageer op: Maagklachten uitstraling pijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief