Parasiet?

  • #1

    Hallo,

    Ik heb even een vraagje. Misschien herkent iemand van jullie dit.

    Ik ben sinds een 9 september met grote regelmaat aan de diarree. In eerste instantie dacht ik aan buikgriep, maar omdat ik na een week nog diarree had, dacht ik aan een parasiet. In 2013 heb ik giardia gehad en na een flinke kuur wad ik parasiet vrij. Vlak daarna heb ik een ercp en colonscopie gehad want ze verdachten mij ook van coeliakie, mkjn moeder heeft het ook. Uot dat onderzoek kwam idd maar voren dat ik ontstekingen, niet heel veel maar ze waren er wel, in de dunne darm had. Volgens de mdl arts was er dus idd sprake van coeliakie. Ik ben hierop glutenvrij gaan eten en dit leek beter te gaan. Als ik eens een gewone donkerbruine boterham at dan bleef mijn ontlasting keurig netjes. Na in september 2017 weer een flinke periode diarree te hebben gehad hebben ze me weee getest op giardia maar die was negatief al was de calprotectine wel licht verhoogd naar 75. De huisarts heeft hier toen niets mee gedaan en ik dus ook niet. Mijn ontlasting is met vlagen goed geweest en met vlagen weer knudde. Eind december 2018 kwam ik wederom bij de huisarts maar nu met pijn, lichte pijn, links in mijn onderbuik. Ook was ik toen net door mijn rug gegaan dus liep ik wat stijf en moeilijk. De huisarts dacht aan diverticulitis en heeft mijn crp geprikt. Die was 101 dus toch een verhoging wat het beeld van de diverticulitis sluitend maakte. In februari dit jaar ben ik weer naar de huisarts geweest voor pijn, weer lichte vorm, in mijn linkerbovenbuik, hierop hrbben we bloed geprikt en daar was, op een.lichte verhoging van de leukos niets te zien. Ook in juli ben ik.voor dezelde pijn weer bij de huisarts geweest, nu was het echt wel wat pijnlijker, voornamelijk als ik op mijn linkerzij kag of diep ademhaalde. De huisarts hield het op een geirriteerde dikke darm. Tot het punt waar ik dus mijn verhaal begon dat ik sinds 9 september diarree heb. Na eindelijk 2 weken afwacjten hebben ze vorige week donderdag mijn ontlasting op kweek gezet en ook weer calprotectine getest. Ik heb hier afgelopen dagen veel gelezen over diverse parasieten. De huisarts heeft niet zoals aalbevolen wordt de TFT gedaan maar gewoon 1 potje. Dus het wordt nu getest op giardia, maar ik ben een beetje bang dat het negatief is en dan mag ik weer gaan zeuren of ik bv ook de DF en blasto mag laten testen. Van alle berichten hier waar iklees dat mensen niet van de beestjes afkomen word ik.niet heel vrolijk.

    Eveb de klachten op een rij...

    Diarree de laatste 3 weken, alfgewisseld met paar keer normale vaste ontlasting.
    Daarvoor ook verschillende varianten erop. Harder, zachter, breiig en dun. Nooit geen bloed erin of erbij, ik kijk namelijk altijd even goed in de pot.
    Pijn linker onder en boven buik, of meer gevoelig moet ik zeggen. Maar wisseld over mijn hele buik.
    Ik ruik en proef met regelmaat vieze adem
    Eind augustus weer door de rug gegaan.
    Opgeblazen gevoel in buik.
    Vettige plakkende gelige ontlasting.
    Ik heb hoe dan ook geen koorts.

    Dus help....!

    Alvast bedankt voor het lezen van mijn verhaal en natuurlijk ook voor jullie reacties!

    Reageer
    #2

    Misschien moet ik nog even een kleine aanvulling geven op mijn 1ste bericht. Ik heb met name in de ochtend last van deze stoelgang, meestal in de middag en avond gaat het goed.

    Reageer
    #3

    War eet en drink je 's avonds zoal?

    Reageer
    #4

    Ik ben al eens bij een ortomoluculair arts geweest en zij raadde me het paleo dieet aan. Daardoor ben ik 25 kilo afgevallen. Da's mooi mee genomen want woog 105 en nu dus ongeveer 82.

    Ik eet in de ochtend een appel en een banaan, on de middag paar rijstwafels of 2 a 3 pure spelt boterhammen.  Met kaas of vlees, weinig zoet beleg. En in de avond eigenlijk alleen maar vlees en aantal opscheplepels groente. Geen sausjes oid over de groente. Ik heb eigenlijk altijd veel cappuccino gedronken maar dacht de laatste 2 a 3 maanden laat ik de lactose eens helemaal staan. Daar had ik relatief normale ontlasting mee, tot die bewuste 9 september.

    Reageer
    #5

    Je eet niets meer na het avondeten? Wat drink je zo door de dag en 's avonds?

    Reageer
    #6

    Nee ik eet in principe niets meer na het avondeten. Soms een blokje kaas of worst of een koekje bij het kopje thee in de avond. Door de dag door drink ik in de ochtend paar cappuccino met lactosevrije melk en in de middag en avond vaak thee en soms cappuccino. Water en ranja drink ik door de hele dag. Soms een glas cola. Maar niet standaard of dagelijks.

    Reageer
    #7

    Als het een parasiet zou zijn, zou je diarree niet hoofdzakelijk in de ochtend moeten hebben.
    Drink je misschien groene thee?

    Reageer
    #8

    Nee gewone thee om eerlijk te zijn. Heb wel de hele dag 'last' van rommelende darmen. Of zou het aan te raden zijn om mijn ontlasting weer eens geheel na te laten kijken op welke bacteriën er te veel en andere te weinig zijn? Toen ik hoorde van de huisarts dat ze ook calprotectine wilde checken kreeg ik het om eerlijk te zijn wel even flink benauwd toen ik op internet las bij welke ziektes het verhoogd moet zijn. Ben erg blij als ik morgen ofzo de uitslag krijg want ben best een beetje bang.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik zou dan eerst eens even de uitslag afwachten. Vervolgens kun je dan eventuele vervolgstappen met je huisarts bespreken.

    Reageer
    #10

    Ja dat ga ik zeker doen. Bedankt voor uw tijd en informatie.

    Reageer
    #11

    Goedemiddag John, en alle andere

    Zojuist van huisarts te horen gekregen dat er geen giardia, collidium oid? En nog 1 dingetje niet in de ontlasting te vinden is. De calprotectine duurt wat langer voor dat daar de uitslag van is. Maar mag ik daar van uit gaan dat dit een juiste uitslag is? Ik bedoel ik heb maar 1 buisje ontlasting in hoeven leveren. Daarnaast wil ik nog een kleine aanvulling doen ten opzichte van ons gesprek van gisteravond. Sinds afgelopen weekend heb ik alleen in de ochtend 1 of 2 keer ontlasting, de weken daarvoor wel de gehele dag door diarree en breiige ontlasting. Tevens ben ik met vlagen misselijk. Ik heb geen spuugneigingen. Dus daarom dacht ik dus aan de parasiet DF.

    Reageer
    #12

    De dingen die genoemd zijn, zijn dan ook onderzocht. Je huisarts gaat dat niet verzinnen denk ik zo.
    Vraagje: heb je veel stress of spanningen?

    Reageer
    #13

    Nee ik ga er ook niet van uit dat ze het verzinnen, ik bedoelde er alleen maar mee te zeggen, of dit een juiste diagnose zou kunnen zijn omdat ik vaak lees dat ze de TFT test zouden moeten doen.

    Qua stress of spanningen viel het in principe wel mee, tot de laatste week ongeveer. Nu ervaar ik uiteraard wel spanning.

    Reageer
    #14

    De diagnose zal ongetwijfeld juist zijn. Bespreek me de huisarts om te testen op DF en Helicobacter

    Reageer
    #15

    Beste Chantal,
    Jouw verhaal lijkt erg op die van mij wat betreft parasieten. Is het al verholpen en hoe gaat het nu met jou?
    Best lang geleden en hoop op een reactie?
    Mag ik vragen naar welke orthomoleculaire arts je gaat?
    Mijn huisarts wil niets doen met de parasieten doen. Wel onderzoek gedaan via een lab die ik zelf moest betalen.
    Groetjes

    Reageer
Reageer op: Parasiet?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief