Kan voor de 2e keer de helicobacter pylori krijgen?

 • #1

  Hallo,
  Vorig jaar in augustus kampte ik al 2 maanden met maagklachten( misselijk,snel een vol gevoel,oprispingen en maagpijn)ik was hier uiteindelijk mee naar de dokter gegaan, en via een ontlastings onderzoek is hieruit gebleken dat ik de helicobacter pylori bacterie heb. Ik had hiervoor 2 verschillende antibiotica gekregen en een maagbeschermer,de pijn bleef en werd nog heftiger dan daarvoor. 7 weken later weer ontlasting test gedaan en hij was nog steeds niet weg,dus had ik weer een andere antibiotica gekregen en weer maagtabletten. En gelukkig had deze kuur geholpen,na in totaal een half jaar met pijn te hebben gezeten voelde ik me weer helemaal goed. Ik kon weer alles eten zonder pijn te hebben. Maar nu sinds 4 weken heb ik constant rommelende darmen buikpijn veel lucht, maar sinds een week heb ik hierbij ook weer maagklachten gekregen zoals, de hele dag misselijk, weer snel een vol gevoel en een zwaar gevoel in de maag.
  Nu vraag ik mij af of je weer herbesmet kan zijn met de helicobacter pylori? of is het misschien nog van de zware kuren van vorig jaar en dat ik iets van een spastische darm eraan over heb gehouden?

  Met vriendelijke groet,

  Reactie
  #2

  Een nieuwe besmetting is zeker mogelijk

  Reactie
  #3

  Dank u wel voor u antwoord. Ik vraag mij af of mijn gezin ook niet getest moet worden op de helicobacter pylori? Stel als ik weer besmet ben dan komt het waarschijnlijk doordat mijn kinderen ook de bacterie bij zich dragen en dat ik daardoor weer besmet ben geraakt.

   

  Reactie
  #4

  dat zou dan onderzocht moeten worden

  Reactie
Reageer op: Kan voor de 2e keer de helicobacter pylori krijgen?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief