Ontlastingsproblemen en buikpijn

 • #1

  Goedendag,

  Ik heb al een tijd een aantal klachten, en ik wil er nu wel mee naar de huisarts. Ik wilde echter nog kijken of iemand al een idee heeft.

  Er zitten 2 bultjes bij de anus (een aan de bovenkant en een aan de onderkant), die soms wel eens bloeden. Sinds kort zie soms niet alleen bloed op het wc papier, maar ook op de ontlasting zelf. Het bloed is bij allebei helderrood. Mijn ontlasting is de laatste tijd heel zacht en er zitten nu altijd onverteerde etensresten in. Ik kan hele stukken broccoli herkennen bijvoorbeeld. Vandaag had ik eerst een stuk ontlasting die hard was, maar daarna kwam er weer hele zachte ontlasting. Vaak heb ik vlak na het eten buikpijn, maar na de ontlasting is die buikpijn wel weg. Soms heb ik 1 of 2 dagen pijn rechtsonderin de buik (een soort van kramp), maar dat gaat daarna weer weg. Soms moet ik twee keer op een dag naar de wc, en soms 2 dagen niet. Maar dat verandert ook elke keer.

  Wat kan dit zijn? Ik ben nu heel erg bang voor kanker... Iemand die hetzelfde heeft meegemaakt? Als ik naar de huisarts ga, zijn er dan ook aandoeningen die de huisarts zelf kan vaststellen met bloedonderzoek bijvoorbeeld, of wordt je meestal doorverwezen naar het ziekenhuis?

  Reactie
  #2

  Het kunnen aambeien zijn.

  Reactie
  #3

  En als het aambeien zijn,  zou er dan nog een verklaring kunnen zijn voor de andere klachten? Of moet ik me niet heel veel zorgen maken voor kanker? En indien het aambeien zijn, is het dan nog van belang de andere klachten te laten onderzoeken in het ziekenhuis? Of is dat niet heel er noodzakelijk?

  Reactie
  #4

  Je zou een prikkelbare darm kunnen hebben

  Reactie
  #5

  Wat de bultjes betreft zeker naar je huisarts. voor je hele gezondheid en darmgezondheid in het algemeen kan je advies vragen aan een complementair genezer; iemand die kijkt naar je voedingspatroon, darmflora, candida, tekorten aan voedingsstoffen enz. Ik zou in elk geval zorgen voor  voldoende oplosbare vezels.

  Reactie
Reageer op: Ontlastingsproblemen en buikpijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief