Gastritis

 • #1

  Hallo allemaal ik heb al een lange tijd een vraag in mijn hoofd waar ik graag een antwoord zou willen hebben..

  Sinds 2 jaar heb ik gastritis (maagontsteking) zonder Helicobacter Pylori. Ik ben vaak naar de Intetnist en huisarts geweest, veel maagzuuremmers voorgeschreven en gebruikt maar niet over gegaan..

  Laatst was ik nogmaals naar de Internist geweest wat ik moet gaan doen en dat mijn maag nog altijd pijn doet, ik heb geen last van maagzuur naar slokdarm maar ik voel letterlijk de onstekingen in mijn maag waardoor mijn maag hard in voelt.

  Internist vertelde me dat mijn gastritis licht is en geen kwaad kan omdat ik geen Helicobacter Pylori heb, maar wel irritant kan zijn en ermee moet leren leven..

  Mijn vraag is nu de volgende; ik kom net terug van een vitamine winkel die heeft me Iberogast en Probiotica aangeboden, kan dit mijn gastritis wel genezen na 2-2,5 jaar..? Is het schadelijk of juist goed voor mijn maag?

  Alvast bedankt iedereen en een fijn avond gewenst!

  Reactie
  #2

  heeft niemand een antwoord hier op? Ik vind dit namelijk wel heel belangrijk voor mezelf ..

  Reactie
  #3

  Het zal er nier door genezen, maar de klachten kunnen we wel minder door worden.

  Reactie
  #4

  bedankt voor je antwoord. Nog een vraagje, als we ergens een ontsteking hebben bijvoorbeeld op je teen dan kan dat genezen, waarom is het moeilijk om een maagonsteking te genezen?

  ontstekingen gaan in het algemeen toch makkelijk met genezen, waarom is het bij maag zo anders..?

  Reactie
  #5

  Omdat de maag voortdurend aan het werk is en er maagsappen zijn, die nogal agressief zijn. Denk maar eens aan maagzuur...

  Reactie
  #6

  ben zeer dankbaar voor je antwoord.

  mijn laatste vraag, ik denk na om iberogast te gebruiken voor mijn maag en kijken of ik beetje verbetering in ga voelen, alleen een medewerker van een vitaminewinkel raadde me ook probiotica naast iberogast aan, waarom eigenlijk? Probiotica geld toch voor de darmen? Ik heb geen last van mijn darmen.

  Reactie
  #7

  Probiotica zal ook een gunstige invloed op de maag hebben al is het in beperkte mate.

  Reactie
Reageer op: Gastritis
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief