5 maanden Oprispingen, boeren, brok in keel

  • #1

    Goedendag,

    in december begonnen de klachten van misselijkheid. Ik kon het niet goed plaatsen en had het gevoel van een brok ik mijn keel. Meerdere keren per dag hing ik kokhalzend boven het toilet maar echt overgeven lukte enkel wanneer ik mijn vinger in mijn keel stak.

    Klachten: Ik voel totaal niet wanneer ik trek heb, boer nonstop. Het is iets minder als ik net wakker wordt maar begint vrijwel meteen weer als ik sta. Zolang ik lig voel ik nog wel de brok in mijn keel. Als ik heb gegeten heb ik het gevoel dat ik letterlijk mijn eten er uit kan halen omdat het boven in mijn keel is blijven hangen

    Ik kwam er al snel achter dat mijn vinger in mijn keel iet de oplossing was. Bij de huisarts kreeg ik pantaprazol 20 mg. Dit werkt niet

    In het ziekenhuis kreeg ik pantaprazol 40 mg en heeft men via een slangetje in mijn neus gekeken in mijn keel (KNO arts). Geen resultaat. Ook een slikfoto, geen resultaat.

    Vervolgens mij de MDL arts een sliktest gedaan evenals een 24 uurs druk meting. Geen tot weinig resultaat. men heeft kunnen zien dat de druk niet helemaal goed verdeeld wordt, maar dit kan ook toeval zijn. Daarnaast zat het te hoog voor een middenrifbreukje volgens de arts.

    Ik heb 4 weken 3 maal daags domperidon geprobeerd, zonder resultaat. Het ziekenhuis geeft aan niet meer te weten wat het zou kunnen zijn.

    Ik ben ten einde raad en zie het allemaal echt niet meer zitten. Van mij hoeft het zo allemaal niet. Ik kan bijna niks meer qua sporten door het boeren  en misselijk zijn. Ik heb het gevoel dat ik maar voor 60 % echt adem kan halen. Daarnaast is het genant en roept het bij mij ontzettend veel paniek op.

    Wie o wie heeft er voor mij een tip. Een arts, een behandeling, en verandering in mijn levenspatroon?

    Groetjes Sasha.

    Reageer
    #2

    is er een periode van veel stress of spanningen voorafgegaan aan het ontstaan van de klachten?

    Reageer
    #3

    Je voedingspatroon kan een rol spelen. Beste is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft, wat belangrijk is voor je hele gezondheid. Daarnaast kunnen er tekorten zijn aan diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Bloedonderzoek zegt wat dat betreft niet zo heel veel.

    Veel mensen hebben te weinig maagzuur, wat klachten kan geven. Belangrijk zijn dat het eetpatroon, darmflora, tekorten aan voedingsstoffen enz. Een sole -zoutoplossing van Keltisch zeezout of Himalyazout - schijnt daarbij ook te kunnen helpen.

    Verder kan medicatie, inclusief anticonceptie, ook tal van klachten geven. Medicijnen zorgen vaak ook voor tekorten aan allerlei voedingsstoffen in je lichaam.

    Reageer
    #4

    In december was er sprake van stress, maar inmiddels niet meer.

    Het boeren en oprispen, zowel lucht as voedsel (en zuur?) is echt elke 5 seconden. Het is echt naar adem happen.

    Ik heb geen bloedonderzoek gedaan,  dus hoe kom ik er achter of het aan vitamines ligt?

    Ik slikte dus sinds februari hierom pantaprazol en domperidon, maar die zijn er nu weet af gehaald. Daarvoor slikte ik niks.. nu ook niet..

    Ik let nu strikt op mijn voeding en eet -gewoon- drie keer per dag. Had eerst echt last van vreetbuien maar die onderdruk ik nu . Gezien ik niet voel wanneer ik trek heb en wel stress had was dat het geval

    Vroeger had je nog wel eens een leeg gevoel in je maag bij lang niet eten, maar dat geval heb ik ook al maanden niet gehad.

    Reageer
    #5
    1. Sasha het is nu bijna een jaar verder ! Ben je er nog achter gekomen waar je de klachten door kreeg?
    Reageer
Reageer op: 5 maanden Oprispingen, boeren, brok in keel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief