Klachten met eten – slikken – boeren

 • #1

  Hoi,

  Sinds vorig jaar april 2020 heb ik opeens last gekregen van het probleem waarbij mijn eten niet zakt. Het voelt alsof het vastzit ongeveer ter hoogte van mijn borstbeen.

  Ik heb mijn arts bezocht in Suriname die schreef mij een ontlastingsonderzoek voor, het bleek De Helicobacter pylori bacterie. Ik kreeg een antibiotica voorgeschreven. Uiteindelijk zijn de klachten na deze antibiotica niet overgegaan waarna ik ongeveer 4 maanden later een gastroscopie onderging. Daaruit bleek dat de bacterie niet meer aanwezig was en het zag er verder oké uit. 

  Echter mijn klachten zoals het niet goed kunnen eten, afvallen (10kg), stekende pijn bij mij  borst bleven aanwezig. Dus kreeg ik omzeprazol (maagzuurremmer) voorgeschreven voor 90 dagen. Ook dit heeft mijn klachten niet verminderd.

  Sinds augustus 2020 ben ik woonachtig in Nederland, hier heb ik direct de huisarts bezocht. Zij vroeg de resultaten op uit Suriname en heeft aangegevens nogmaals een gastrocopie te laten doen bij de MLDkliniek. Dit gedaan te hebben kwamen er ook hier geen bijzonderheden maar de dokter beschreef het een lichte reflux. Ook uit het bloedprikken niet. Ze verwees naar een logopedist, maar na 4 sessies kwam daar ook niets uit.  Uiteindelijk verwees zij me door naar de KNO-arts maar die zag mij, keek even in mijn keel en zei; nee hier moet jij niet wezen. Alles ziet er goed uit.

  Fast forward naar maart 2021 ik kreeg medicatie die slikklachten aan het licht moet brengen. Lercanidipine HCI Mylan 10mg. Deze medicatie lijkt soms te helpen. Maar ik heb nog steeds dezelfde klachten zoals niet goed kunnen eten, niet normaal kunnen boeren (zelf de boer oproepen is mijn enige optie), pijn in de borststreek, en als ik overgeef omdat het eten vast zit is het vooral slijm wat eruit komt en het water wat ik gedronken heb om het eten maar te laten zakken.

  Ik ben ongeveer 12 kg afgevallen sinds het begin van mijn ziekte. Ik functioneer niet optimaal het belemmert mij in mijn dagelijks functioneren ik voel me zwak, futloos, ervaar bijna elke dag hoe het is als het eten vastzit en de dokter geeft aan dat het dan toch echt iets in mijn hoofd is/geestelijk probleem.

  Is er iemand die deze problemen herkent? of weet welke vervolgstappen ik nog zou kunnen zetten?

   

   

  Reageer
Reageer op: Klachten met eten – slikken – boeren
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief