Pantoprazol afbouwen hoe

  • #1

    hallo tandor ik had al een keer goed advies van u gehad over maag bacterie heliobacter. Deze was in oktober gevonden dmv een ontlasting onderzoek. Ik kreeg de heftige kuur Pantopac en daarna moest ik een maand lang aan de maag beschermers pantoprazol. Elke ochtend nam ik er 1 en de arts zei voor een maand en bij de apotheek zeiden ze afbouwen.. 

     

    Weet u hoe ik dit het beste kan doen? En zou het schadelijk voor mijn maag zijn als ik ermee stop?

    Reageer
    #2

    Het is beter om de pantoprazol af te bouwen. Eerst 1 week om de dag een tablet, dan 1 week om de 2 dagen en dan stoppen

    Reageer
    #3

    Bedankt tandor! Fijne avond

    Reageer
    #4

    ik slik 80 mg per dag wil graag afbouwen maar hoe

    Reageer
    #5

    Heb je pillen van 80 of 40mg?

    Reageer
    #6

    Maagzuurremmers zorgen, net als de meeste medicijnen, voor tekorten aan diverse vitaminen, mineralen en andere stoffen. Aanvulling van stofjes is dus zinvol. Doorgaans speelt bij maagzuurproblemen een tekort aan maagzuur, waardoor de boel gaat branden. Voeding en diverse voedingsstoffen zijn belangrijk bij de aanmaak van maagzuur. Snelle suikers beter vermijden, zorgen voor voldoende (oplosbare) vezels.

    Reageer
    #7

    Ik gebruik Clopidogrel en bloeddrukverlager aen cholesterol verlagers enz omdat ik vaatziekte heb en 1.5 afgesloten halsslagader.

    Ik gebruik ook al jaren lang 40 Mg Atorvastatine omdat ik zuurbranden had en wat epitheel in de slokdarm is toentertijd vastgesteld.

    Nu krijg ik steeds een ander merk Atorvastatine en dat geeft problemen in mijn lichaam.  Is er een natuurlijk alternatief wat ik zou kunnen proberen ipv Atorvastatine.

    mvg Loes

    Reageer
    #8

    Je kunt je huisarts vragen om een recept voor een bepaald merk. De huisarts moet dan op het recept "medische noodzaak" vermelden. Dan krijg je iedere keer hetzelfde merk.
    Rode gist rijst met Q10 zou een alternatief kunnen zijn. Maar wel vrij kostbaar...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Stopt pantomed 20mg de volledige maagzuurproductie? Zoja, dan kunnen bacteriën toch overleven in de maag?

    Reageer
    #10

    Nee, daar stopt niet de volledige maagzuurproductie.

    Reageer
Reageer op: Pantoprazol afbouwen hoe


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief