Pantoprazol stoppen

  • #1

    Ik ben gestopt met Pantoprazol door eerst af te bouwen (om de dag 20mg ipv elke dag) en nu sinds gisterochtend helemaal gestopt. Maar het is echt nauwelijks te doen. Zo veel maagpijn en ben kotsmisselijk (ook van m'n gastroparese). Ik ga volgende week naar Italie maar wil wel kunnen genieten.. Zou het ergste dan al geweest zijn? Rennie duo werkt maar even maar na een uur is dat effect weer weg. Kan ook nauwelijks wat eten (geen eetlust!)..

    Help!

    Reageer
    #2

    Waarom ben je met de pantoprazol gestopt?

    Reageer
    #3

    Ik kreeg het ong. 2 jaar geleden om te proberen, ik had misselijkheidsklachten. Die bleken geen gastritis maar gastroparese te zijn. En voor gastroparese heeft Pantoprazol geen baat. Maar pogingen het af te bouwen mislukten omdat ik extreem veel last van brandend maagzuur en misselijkheid kreeg. Dit is weer een poging maar ik vertik het op te geven :-)..
    Mijn internist is het er mee eens. Het medicijn biedt mij geen nut, ik gebruikte het alleen nog omdat ik niet zat te wachten op het afbouwen. Maar ik kom al B12 en ijzer te kort en door de protonpompremmer kan dit verergeren. Net als calcium. En de toegekomen kans op maag-darm infecties als E.Coli staan me ook niet aan.. Ik heb zo'n hekel aan voedselvergiftiging!
    De kans is ietsiepietsie groter, maar zelfs dat kleine beetje is mij te veel. Als ik de Pantoprazol nu écht nodig had dan zou ik het uiteraard bijven gebruiken maar het heeft geen doel.

    Reageer
    #4

    Helemaal zonder effect is de pantoprazol dus toch niet.
    [quote]Maar pogingen het af te bouwen mislukten omdat ik extreem veel last van brandend maagzuur en misselijkheid kreeg.[/quote]
    Ook nu heb je dus weer klachten door het stoppen van de pantoprazol.

    Overleg eens of sucralfaat 1 gram een oplossing zouden kunnen zijn.

    Reageer
    #5

    Vervelend zeg. Enig idee hoe je aan die gastroparese bent gekomen?
    En het maakt vooralsnog niet uit wat je eet?
    Denk wel dat je op den duur moet stoppen met de pantoprazol inderdaad. Is geen middel voor de lange termijn. Kunnen veel bijwerkingen aan vast zitten.
    Misschien is je lichaam in die lange tijd toch een soort van afhankelijk geworden en heeft het gewoon wat tijd nodig.
    Ik heb zelf heel veel baat gehad bij het natuurlijke middel Antimetil. Kleine tabletjes met een zeer hoog geconcentreerd gemberpoeder. Gember heeft verrassend veel effect op de spijsvertering.

    Reageer
    #6

    Tandor, dank je voor de tip! Ja nu met de rebound effecten wel veel maagzuur. Maar toen ik ermee begon met de pantoprazol had ik nooit maagzuurklachten.

    Anoniem, ik kan weinig eten. Ik eet voornamelijk minder vezels, minder vet, minder suiker en niets dat warm of erg zout is. Wat ik wel kan eten zonder er erg last van te krijgen is magere yoghurt, alles door een blender, gekookte groenten (absoluut niet rauw!), magere zoute crackers, wit brood en thee. Dus mijn gewicht is van 80 kg (overgewicht) naar 60 gegaan. En het kost me moeite het gewicht eraan te houden. Maar de duizeligheid van niet eten is ook niet te houden dus ik eet wel, ondanks dat ik overal last van krijg.
    Mijn misselijkheid begon na een zonnesteek in Zuid Frankrijk. Allemaal verkeerde diagnoses gehad (IBS, depressie, angststoornissen, münchhausen) omdat dokters dachten dat ik het verzon voor de aandacht of te lui was. Münchhausen was het meest beledigend (verzinnen en jezelf ziek maken voor aandacht). Nadat ik van Prozac doorsloeg en twee keer in een inrichting kwam besloten ze dat het ook geen depressie was (omdat ik paradoxiaal reageerde op de AD).
    Lang verhaal I'm sorry!

    Heb je zelf ook een gastroparese? Of andere maagklachten? Ik drink me een ongeluk aan gemberthee en neem ook capsules. Top spul!
    Antimetil ken ik (nog) niet.

    Reageer
    #7

    Oh sorry verkeerd gelezen, Antimetil ís de gember!

    Reageer
    #8

    Gebruik Nexiumcontrol. Doe NIET elke 24 uur ééntje, maar om de 84 uur ( d.i. 3.5 dag ) één tablet. Blijf 's avonds recht zitten. Ga niet meteen na eten plat liggen op je bed of bank. Maak je eten niet te gekruid. Eet in kleine beetjes. Kleine bordjes, geen grote borden gebruiken. Vermijdt vet. Geen jus bij je aardappelen doen, want jus is erg vettig.
    Sterkte en succes!
    Hen Neeft
    ([email protected])

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Vreselijk, erg veel maagzuur bij het stoppen. Bijna geen doen, bij omdraaien in bed komt het naar boven. Dus nachtrust ook minder.

    Hoelang duurt dit nog?

    Reageer
    #10

    Ben je er in een keer mee gestopt?

    Reageer
    #11

    je kunt stoppen,maar voeding is het belangrijkste

    je moet een strikt dieet volgen

    ben na 6 jaar 2 x 40 mg naar 0

     

    Reageer
    #12

    Stoppen met magere yoghurt, beter is kwark en verder geen melkproducten en suikers. Na jaren gebruik van pantoprazol al 3 maanden gestopt

    Reageer
    #13

    Paar maanden geleden abrupt gestopt met Pantoprazol. Tijdelijk (ca. 2 weken) Iberogast gebruikt. Ik red het nu met gemiddeld 1 Rennie per dag, altijd nog stukken beter dan het innemen van maagzuurremmer! Wel opletten geblazen met wat ik eet (is voor iedereen verschillend). NB. Rustig eten en goed kauwen. Zeer belangrijk.

    Reageer
    #14

    het lijkt, ik heb twee weken pantoprozol gebruikt, dat pantoprazole de maagproblemen onderhouden zonet versterken.Toen ik er mee stopte had ik meer problemen dan toen ik er mee begon.Eerst was het een beetje schurend doffe pijn .Na de pantaprozole is m'n bovenbuik permanent verhard opgeblazen, veel scheten, boeren en permanent opgeblazen pijn,terhoogte van antrum en uitgaan naar dunnen darm.de huisarts schreef 6weken extra vol.Niet ingenomen en na reflux onderzoek(24uur slangetje)20 mg ameprazol voorgeschreven.of een operatie was het advies.Ik had een beetje pijnwel antrum chr.gastritis.geen PH.ik heb weinig vertrouwen in de behandelingen met zuurremmers.ze worden voorgeschreven als snoepjes en hebben veel bijwerkingen.Je bent je zoutzuurfilter kwijt, alle bacteriën marcheren gewoon je systeem in.slokdarm beschermt met die goeie pillen, maar patient dood door bijwerkingen.Het lijkt alsof al die pillenvoorschtijvers blij zijn dat ze je als patient hebben en net doen of ze gek zijn.Is hun lichaam toch niet.de farmacie hebben een maagzuurremmen product geschapen wat als je stopt een 10 keer erger maagprobleem hebben ontwikkeld.KASSA!!!!!

    Reageer
    #15

    ik ben ineens gestopt. Heb weinig bijwerken.

    Reageer
Reageer op: Pantoprazol stoppen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief