Buikpijn in de ochtend.

  • #1

    Ik ben een jongen van 19 jaar oud en heb sinds 3 maanden elke ochtend enorm veel last van mijn buik.
    Ik heb al geprobeerd minder de eten of luchtiger maar dat had geen effect.
    Ook heb ik mijn eetgewoontes aangepast en alle frisdranken en overbodige vetten geweerd, helaas zonder resultaat.
    Nu gebeurd het dan wanneer ik even actief ben geweest mijn stoelgang op gang komt, normaal lijkt mij. Echter resulteert dit in enorme maagkrampen en 4 tot 6 keer ontlasting in het daar op volgende uur. Het is praktisch nooit vaste ontlasting. Ook verdwijnt mijn eetlust voor een langere periode. Hierdoor voel ik mij zwak en door de aanhoudende buikkrampen en wc sessies ben ik nooit extreem productief op werk.

    Ik ben al 2 keer naar de dokter geweest, de eerste keer kwam er niks uit de bloedtest, de tweede keer heb ik pillen gekregen en hierdoor is de misselijkheid ( die had ik voorheen) weg, echter heeft het nog niet geholpen tegen de buikpijn en de daarbij behorende kwalen.

    Mocht ik nog een keer naar de dokter gaan gaat hij proberen in te spelen op mijn psychologische gesteldheid en dat ik het mij zelf aanpraat, gezien ik zelf al weet dat dit het niet is en ik daar absoluut niet van hou ben ik benieuwd of jullie mij hiermee kunnen helpen.

    met vriendelijke groet,

    Maickel

    Reageer
    #2

    Alvorens er gezegd kan worden dat het een psychisch probleem is, zou er toch nog wat onderzoek gedaan kunnen worden.
    Het i mogelijk dan je last van PDS hebt. Maar ook een bacterie is een optie. Er zou minimaal een ontlastingsonderzoek gedaan kunnen worden. Daarnaast zou je de huisarts om een verwijzing voor de MDL arts kunnen vragen.
    Je gebruikt geen energy drinks neem ik aan?

    Reageer
    #3

    PDS zou een goede optie kunnen zijn, ik herken mij daar erg in!
    Is PDS aan te tonen met bloedonderzoek? en hoe zal ik voorlopig er voor kunnen zorgen dat de symptomen verminderen?

    qua energie drankjes ik drink redelijk wat koffie, ik ben hier een tijd mee gestopt maar ik merkte geen verschil.
    Verder drink ik praktisch elke zondag wel een red bull maar verder sporadisch tot nooit.

    Reageer
    #4

    PDS kan helaas niet worden vastgesteld met bloedonderzoek. Het is een diagnose die wordt gesteld als andere aandoeningen zijn uitgesloten en de klachten daarop wijzen.

    Ik zou in ieder geval de koffie beperken en geen red bull meer drinken. Je zou bijvoorbeeld Yakult voor je darmen kunnen gebruiken.

    Reageer
    #5

    hartelijkdank voor uw hulp Tandor.

    Ik ga morgen een nieuwe afspraak maken bij de dokter.
    Helaas zijn er dus geen middelen die ik direct morgen vroeg in zou kunnen nemen op norit en paracetamol na?

    Reageer
    #6

    Ik zou er voor de rest niks aan doen, zeker niet als er nog wat onderzocht moet worden.

    Reageer
    #7

    we zijn  nu 2 maanden verder, de problemen blijven hetzelfde.
    Ik ben doorverwezen naar het ziekenhuis met een wachttijd van 9 weken..
    Over 5 weken mag ik eindelijk maar de pijn gaat echt niet meer en mijn school en werk heeft er drastisch onder te lijden.. wat kan ik nog doen?

    Reageer
    #8

    Goede avond, ben een meisje van 15 jaar.   Ik heb al tijden elke ochtend last van me buik,  woon op een instelling en drink ook heel veel ennergy misschien dat dat ook mee speelde, alleen k durf erg zelf niet echt mee naar de dokter,  elke ochtend als k buiten zit en ga roken krijg ik buikpijn en moet ik naar de wc soms 3x op een ochtend of helemaal niet, zit soms een verschil in,  heb ook veel zelf op internet gekeken maaf dacht laat ik maar is een berichtje achter mischien weet iemand wat ik moet doen. Ik heb er echt super veel last van omdat ik dan met tegen zin naar school ga,  en ik ben Dat wel zat,  hoop een reactie te krijgen , want wie weet wat k moet doen?? Groetjes Michella.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik denk dat je vooral zou moeten stoppen met de energy drinks. Die zouden wel eens heel goed de oorzaak van het probleem kunnen zijn.

    Reageer
    #10
    • Ja dat kan mee spelen ga voor de ennergy ook naar een verslavings kliniek..  Tandor.

    Reageer
    #11

    Ik ben een meisje van 14 jaar en ik heb sinds 2 jaar iedere morgen buikpijn. Het is alleen als ik uitslaap. Dan wordt ik standaard om 8 uur wakker met buikpijn. Het gaat over als ik naar de wc ben geweest. Maar het is niet altijd diarree. Ik drink geen koffie en geen energie.

    Reageer
    #12

    Ik heb deze probleem/ziekte helaas ook waardoor ik me iedere ochtend niet lekker voel en hierdoor ik veel lessen mis. De enige en beste oplossing voor dit is denk ik veel water drinken vervolgens veel bruin brood eten en ten slotte vroeg opstaan. Deze advies gaf de dokter ook aan mij

     

    1. Veel water drinken
    2. Veel bruin brood eten
    3. Veel groente en fruit eten
    4. Eerder opstaan

    Maar zelfs met deze advies ontkom ik er niet aan! Weet iemand misschien een oplossing?

    Reageer
    #13

    'Gelukkig' ben ik niet de enige... Ik loop als ten minste 6 jaar met het probleem rond. Zelf heb ik het idee dat het onbewuste stres kan zijn. Ook ik heb namelijk al allerlei dingen in mijn eetpatroon veranderd zonder resultaten. Ik zie veel over energy maar ik heb geen verschil gemerkt in de jaren waarin ik dat dronk en de jaren waarin niet. Wel getest op gluten maar ook niet het probleem... Hoop is toch ligt opgegeven en leer ermee te leven. Is het proberen waard, mocht het dan opgelost worden heb je er in ieder geval minder last van gehad. Op werk en school wisten ze het in mijn geval, als je het netjes brengt kunnen ze hierop inspelen en je erin helpen.

    Reageer
    #14

    Hoi,

    ik ben zelf 18 en heb al meer dan 1,5 jaar last van deze buikpijn. Het ziekenhuis heeft alle mogelijke testen bij mij gedaan en niks gevonden. Uiteindelijk hebben ze een ct scan gedaan en vermoeden ze dat de buikpijn word veroorzaakt door een te smalle buik. Met andere woorden mijn organen passen niet goed in mijn buik. Oplossing: zoveel mogelijk eten. Een zak ships heb ik per dag nodig zei mijn dokter. Ik weet niet of dit van toepassing is bij jou. Dit is alleen zo als je zelf redelijk mager bent.

    Reageer
    #15

    Hoe is het uiteindelijk afgelopen bij jou?

    Reageer
Reageer op: Buikpijn in de ochtend.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief