Longproblemen?

  • #1

    Sinds een maand of 4 heb ik klachten omtrent de ademhaling en heb ik gevoelige longen.

    Ik heb dit zelfde stuk bij 'overige onderwerpen - blauwe plekken' geschreven, omdat we daar via via op longproblemen zijn uitgekomen. Om wat meer gerichte reacties op/over longproblemen/ziekten te krijgen van anderen wil ik het ook graag hier plaatsen:

    Ik heb de afgelopen weken erg veel last van kortademigheid/veel gapen/zuurstoftekort.
    Daarnaast ben ik al 5x in 4 maanden verkouden geweest.
    Ook heb ik last van gezwollen neusslijmvlies, wat mij erg benauwd maakt. Het lijkt niet op een allergische reactie, want mijn medicijnen -neusspray - voor mijn allergieen werkt niet of nauwelijks. Daarnaast heb ik sinds een week ook een droge, vastzittende hoest.

    Ik heb ook een ander vaag gevoel in luchtpijp/longen wat ik alsvolgt kan beschrijven (Ik heb er een soort van eigen theorie van gemaakt, dus let niet op de medische correctheid): bij het inademen staan de 'kleppen' van je luchtpijp en longen open, bij het uitademen gaan ze dicht. Nu heb ik regelmatig het gevoel alsof die kleppen vroegtijdig (dus voordat alle lucht is ingeademd) een seconde (of soms 3x achter elkaar) dichtgaan en meteen weer openschieten. Ik heb dit gevoel soms hoog in mijn luchtpijp, maar ook weleens onderin mijn long (links, alsof het even heel licht vacuumtrekt). Dit alles geeft een schrikreactie, een korte periode van kortademigheid en mijn natuurlijke reactie is hoesten.

    Herkent iemand dit toevallig of enig idee wat het zou kunnen zijn??

    Alvast hartelijk dank voor jullie reacties!

    Groeten,
    Michelle

    Reageer
    #2

    Ik ben vanochtend vroeg wakker geworden met een stekende pijn rechts op de borst (naar mijn idee mijn longen) bij diep inadem. Het is qua pijnlijkheid al iets afgezwakt, maar het blijft aanwezig.

    Ik heb morgen een afspraak bij de dokter.......kan dit een longonsteking zijn (in combinatie met bovenstaande klachten)? Ik heb echter geen koorts (37.4).....

    Reageer
    #3

    Nou ik ben bij de huisarts geweest. Hij heeft mijn longen geluisterd en dat bleek allemaal in orde. Toch ben ik er nog niet helemaal gerust op, de klachten houden aan en ik vraag me af of bepaalde longproblemen wel herkend kunnen worden door alleen even ernaar te luisteren?!

    Gisteravond was dat rare gevoel met inademen er weer. Dit keer zo'n 5 seconden lang en het nam letterlijk mijn adem weg. Ik ben er enorm van geschrokken en voelde mij daarna een minuut of 10 zwaar beroerd. Ik heb er zo'n 3 uur over gedaan om mijn ademhaling weer in orde te krijgen.

    Is er echt niemand die dit herkent?

    Alvast bedankt,
    Michelle

    Reageer
    #4

    Helemaal niemand???

    Reageer
    #5

    hai michelle
    ja ik herken jou probleem wel wat het precies is weet ik ook niet maar het is dan net of je ademhaling stopt, dit beangstigd mij ook erg duurt maar enkele seconden.... ik heb het soms ook als ik bijna in slaap ben dan moet ik echt lucht happen , vooralsnog blijkt deze klacht te worden veroorzaakt door verkeerd ademen, probeer als je dit weer hebt je hand op de buik te leggen inademen door neus en langzaam uitademen met mond open zo dat je je buik omhoog drukt met inademen en je voelt dan met uitademen langzaam dat je buik met je hand erop naar binnen gaat of probeer een plastic zakje en adem in en uit wanneer je erg in paniek bent probeer iemand je te laten helepen bij het ademen bedoel dus dat er iemand bij is die jou aangeeft in uit ademen.
    de pijnen komen waarschijnlijk niet van je longen af maar door onderbewuste spanning..... ik heb dit al jaren en veel last van dit probleem, voel ook vaak als ik diep inadem alsof mijn keel helemaal koud wordt beetje vreemd allemaal maar toch blijkt het niets ernstigs te zijn
    sterkte

    Reageer
    #6

    En uw hart, is dat al onderzocht ??

    Reageer
    #7

    Heb precies hetzelfde please hoe zijn jullie er vanaf gekomen wordt er gek van

    Reageer
    #8

    CryForNix, kun je jouw klachte misschien duidelijk omschrijven. Wat bedoel je precies met hetzelfde?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    hey hallo,
    Ik heb dezelfde klacht en kom vaak ook adem te kort het lijkt net of je bijna dood gaat. Ik kan het niet anders beschrijven.
    Maandag ben ik naar de dokter geweest en volgen hem was er niets aan de hand. Daarna werdt het alleen maar erger en heb vrijdag besloten om weer te gaan. Nu hoort hij iets in mijn rechter long en hoort nu wel een afwijking. Nu moest ik foto's laten maken en hoor maandag of er iets uit is gekomen.
    Ik hoop het wel, want dan kan er wellicht iets aan gedaan worden.
    Doordat ik er niet ziek uit zie en ik niet constant loop te hoesten, wordt het volgens mij erg onderschat. Maarja, ik ga nooit naar de huisarts en als ik zelf voel dat het niet oke is, laat ik mij niet zomaar wegsturen met een simpele diagnose.
    Ik hoop dat jullie er ook vanaf zijn en dat het uiteindelijk snel te verhelpen viel.
    Groetjes,
    v

    Reageer
    #10

    Ik ben benieuwd wat er te zien is op de longfoto! Wat is precies jouw rijtje symptomen?

    Reageer
    #11

    Kheb dit ook .
    Doketer zei dat dit te maken had met stress.
    wat zei de dokter bij u?

    Reageer
    #12

    Mijn vraag is eigenlijk heel anders. mijn zusje ligt sinds december in de ziekenhuis ze werd eerst geconfronteerd met henoch schonlein purpera daarna kreeg ze problemen met haar nieren en haar ontlasting was ook niet goed donker met bloed ze hebben later haar darmen gekeken eerst konden ze niets zien later kreeg ze radioactief stof en zeiden ze dat ze zweertes had waardoor ze die bloedingen kreeg nu is dat ook voorbij maar nu hebt ze problemen met haar longen ze heeft geen longontsteking maar ze kunnen ook niet zeggen wet het is ik maak me erg zorgen wie kan mij advies geven ze is nog maar 15 en slikt 23 tot 25 pillen per dag

    Reageer
    #13

    Misschien slaapapneu, google daar maar eens op

    Reageer
    #14

    Latente hyperventilatie?

    Reageer
Reageer op: Longproblemen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief