Hoesten ( als een bezetenen)

  • #1

    Ik ben een jongeman van 30 jaar, met flink overgewicht.

    Sinds half november dit jaar heb ik de griep flink te pakken gehad. Na een kleine week ben ik weer aan het werk gegaan. Maar na een paar dagen was ik er nog erger aan toe dan op de dag dat ik ziek werd. Ik ging dus weer naar huis. Even voor de goede orde, ik werk 'sNachts buiten, in elke weer soort.

    Na een paar dagen kwakkelen (veel hoesten, vanaf half november, veel hoofdpijn, spierpijn en het gevoel alsof ik koorts had) ging ik naar mijn huisarts. Die kon niets vreemds ontdekken. Hij gaf mij een antibiotica kuur en liet even bloedafnemen. Mijn suiker was net over de grens, en de antibiotica kuut heb ik keurig afgemaakt. Afgelopen dinsdag weer aan het werk. En meteen toen ik de stap naar buiten zette, voelde ik al weer een zware terugslag. We zijn nu vrijdag, ben net klaar met werken, maar voel me zo ziek. Ik hoest al 6 weken onafgebroken. Ik stik bijna door het hoesten. En soms had ik zelfs dat ik moest overgeven. Mijn borstspieren doen echt zoveel pijn, door het hoesten. Ik word hier gek van. Wat moet ik nou doen? Als ik binnen ben bij mij, dan gaat het wel. Maar eenmaal buiten, besterf ik het bijna.

    Reageer
    #2

    Als ik binnen ben bij mij, dan gaat het wel. Maar eenmaal buiten, besterf ik het bijna.

    Dit zegt wellicht wat..
    Heb je last van stress? Haal je je steeds in je kop omdat je eerst erg moest hoesten o jee als ik straks buiten sta besterf ik het bijna????? Vraag daar ´ns antwoord op en hoest je binnen ook of amper?

    Reageer
    #3

    Als ik het een cijfer moet geven (1 = niet hoesten 10 = de longen uit mijn lijf hoesten). Dan geef ik voor binnen een 2 en voor buiten een 10.

    Reageer
    #4

    Om te beginnen denk ik dat je de griep beter had moeten uitzieken. Je bent duidelijk te snel weer aan het werk gegaan. Het is mogelijk dat je luchtwegen en eventueel je longen nog niet helemaal zijn hersteld. Als je buiten komt geeft de koele en vochtige lucht hoestprikkels. Een antibioticakuur heeft bij een virus(griep)infectie geen zin. Dat werkt wel bij een bacteriële infectie maar niet bij een virus. Ik denk dat je er goed aan doet om je huisarts een verwijzing te vragen voor de longarts. Je kunt je huisarts overigens wel vragen om iets voor te schrijven dat de hoestprikkels dempt. Dan heb je ook minder pijnklachten.

    Reageer
Reageer op: Hoesten ( als een bezetenen)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief