Hoesten

 • #1

  Beste allen,

  2 weken geleden begin bij mij een kriebelhoest, hier had ik last van maar dacht dat dit snel weer over zou gaan. Na een paar dagen veranderde dit al snel naar een hoest waarbij er veel (roestkleurig) slijm mee kwam, ook kreeg ik koorts en heb ik me ziekgemeld op werk. De volgende dag bij de dokter geweest en antibiotica gekregen voor wat hij noemde een infectie bij me longen, dit zou binnen een paar dagen weggaan met die medicijnen, echter heeft de hoest nu andere vormen aangenomen waarbij ik braakneigingen heb (zonder dat er iets uitkomt) en ademnood ondervind. Mijn doorgaans toch wel goede conditie is nu toch wel naar een dieptepunt gezakt waarbij ik niet eens meer even kan lopen, of ik ben buitenadem. Persoonlijk maak ik me best zorgen over het hoesten met braken, waarbij er enkelt doorzichtig slijm meekomt.

  Reactie
  #2

  Als je hoest en er zit slijm in je keel, kan dat een braakreflex veroorzaken. Dat is op zich niet vreemd of zorgelijk. Ook flinke hoestbuien kunnen dat veroorzaken. Maar als de luchtweginfectie niet weggaat is dat wat anders. Ga dus terug naar je huisarts.

  Reactie

  Ben je vaak benauwd, last van hoesten of pijn bij je longen?
  En maak je je zorgen of ben je onzeker over je gezondheid?
  En heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum?

  Overweeg dan de mogelijkheid om gebruik te maken van ons kosteloos gezondheidsonderzoek.
  Meer weten?
  LEES VERDER

  doktergezondheidsonderzoek
  #3

  Dank voor de reactie! Maandag heb ik een vervolgafspraak bij de huisarts, de afgelopen 2 dagen is het hoesten dusdanig heftig geworden dat ik tijdens een hoestbui naar lucht moet happen en direct moet overgeven (alles wat ik eet komt er dan weer uit), vooral savonds en sochtends is dit heftig, ik ben benieuwd hoe dit zich verder gaat vorderen.

  Reactie
  #4

  Nog even een update,

  Vandaag bij de huisarts geweest en hij hoort wel een afwijking in mijn rechterlong, daarvoor moet ik woensdag longfoto's maken en bloedprikken om te kijken of ik kinkhoest heb.

  Ik ben benieuwd..

  Reactie
  #5

  Nou, ben dan ook benieuwd.
  Lat even wat weten als de uitslagen hebt.

  Reactie
  #6

  Vandaag de uitslag gehad en alles was goed, longfoto's niks byzonders te zien en bloedprikken is ook niks gekomen gelukkig.. Hele opluchting.

  Alleen zit nogsteeds met dezelfde klachten, huisarts kon me wel codeïne tabletten voorschrijven voor in de nacht maar hij zei dat uitzieken zonder medicijnen toch de beste manier is.

  Ik ga maandag in ieder geval weer aan het werk en dan zie ik het allemaal wel hoe het zich vordert.

  Reactie
  #7

  Uitzieken is inderdaad het beste.
  Als je voldoende kunt slapen heb je de codeïne inderdaad niet nodig.

  Reactie
  #8

  Als biiwerking medicijn Cyress 10 mg per dag hele dag kriebelhoest en hele nacht veel plassen. Staat niet in bijsluiter

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Hoesten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief