hartkloppingen / kortademigheid /

  • #1

    Hallo,

    Sinds vorige week heb ik last van hartkloppingen, kortademigheid en onrust. Vorige week had ik voor de eerste keer hartkloppingen, deze wouden maar niet overgaan en ik werd/was zeer onrustig. dan maar naar de dokter gegaan die nam een cardiogram en meette mijn hartslag, die was constant rond de 120 slagen per minuut. hij zei dat ik me rustig moest houden en proberen slapen. de volgende morgen stond ik op en het leek alsof ik er geen last meer van had, maar toen begon het snel opnieuw (hartkloppingen, kortademigheid, dieper inademen, en het gevoel dat men longen niet genoeg zuurstof opnemen waardoor ik nog sneler en dieper ging ademen) hij meette mijn hartslag opnieuw welke nog steeds 120 was. hij schreef mij hierna akton 2mg (tegen stress) en inderal ( tegen inregelmatige hartslag) voor. na het slikken hiervan ging het beter, maar de dag erop vertrok ik op reis ( naar new york) en nam die pillen niet mee. in het vliegtuig en opweg naar het vliegveld was er niets aan de hand, tot ik daar de taxi pakte en het opeens weer benauwd kreeg met hartkloppingen/kortademigheid. sinds dan heel de reis last van gehad, het komt op en word beter maar vrijwel de hele tijd heb ik last van een raargevoel en ik voel constant aan mijn hals om mijn hartslag in de gaten te houden. nu ben ik terug thuis sinds vandaag en nog steeds heb ik nu de hartkloppingen, onrust, gevoel dat ik niet genoeg lucht adem terwijl ik juist snel en diep ademhaal en ook angstgevoelens. ik ga morgen naar de dokter maar wil hier al iets kwijt.

    wat denken jullie dat dit kan zijn?
    ik maak me namelijk erg zorgen

    simon

    Reageer
    #2

    [quote]hartkloppingen, kortademigheid, dieper inademen, en het gevoel dat men longen niet genoeg zuurstof opnemen waardoor ik nog sneller en dieper ging ademen[/quote]

    Dit zijn klassieke verschijnselen van hyperventilatie. Stress en spanningen kunnen dat dus veroorzaken.
    http://hyperventilatiesymptomen.nl/

    In de columns over angst die ik heb geschreven kun je ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen vinden die je dus ook kunt gebruiken bij hyperventilatie. Probeer ze eens uit.
    http://www.dokter.nl/nieuws-items/columns/angst

    Reageer
    #3

    Bedankt voor de reactie, ik doe ademhalingsoefeningen (3 sec inademen door de neus, 3 sec inhouden en dan 3 sec uitademen door de mond) maar dat lijkt einig verschil te maken. mischien een klein beetje maar vanaf ik de oefeningen stop word het weer erger. ik had trouwens ook last van niet echt pijn, maar een raar gevoel op de borst. ik vind het raar dat ik hier zelf geen controle over kan nemen, het neemt me letterlijk over tot het vanzelf weer even beter word.

    ik ben 20 jaar trouwens

    Reageer
    #4

    Als je een aanval hebt, zullen de ademhalingsoefeningen die je doet je niet helpen.
    Probeer deze maar eens uit:

    5 tellen rustig inademen en 10 tellen rustig uitademen.

    Reageer
    #5

    Oke, bedankt bij een volgende aanval zal ik deze methode eens proberen. ik probeerde daarnet ook (net een redelijk zware aanval achter de rug) een warme douche te nemen in de hoop te kalmeren maar dit leek het alleen maar erger te maken. ik maak mij vooral zorgen of het inderdaad hyprventileren is dat ik doe of ik mischien aan iets anders, (erger?) lijdt?

    Reageer
    #6

    vaak duren de aanvallen een uur of langer, trouwens. maar soms ook heel licht of zeer kort

    Reageer
    #7

    Ik moet je eerlijk zeggen dat ik gezien je klachten er nagenoeg van overtuigd ben dat je hyperventileert. De vraag is natuurlijk waar het vandaan komt.
    En inderdaad warm douchen maakt het erger.
    Overleg het morgen maar eens met je huisarts.

    Laat even wat weten als je bent geweest.

    Reageer
    #8

    Tandor,
    ik wil je bedanken voor je hulp, ik heb de oefeningen die jij geschreven hebt doorgenomen en uitgeprobeerd terwijl ik weer onrustig was. Ben volledig tot rust gekomen en het voelt ongelooflijk goed dat ik nu de controle over deze aanvallen te kan nemen. schitterende tips!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Graag gedaan.
    Als je de oefeningen uit de column over angst hebt gebruikt, blijf deze dan doen. Zo kun je nl aanvallen voorkomen. Als je na verloop van tijd merkt dat verdere aanvallen uitblijven kun je ermee stoppen en altijd weer beginnen als het nodig is.

    Succes.

    Reageer
    #10

    ik heb hier ook last van en krijg daarbij ook een raar soms pijnlijk gevoel in men linkerarm moet ik me zorgen maken ? Ik heb dit meestal in de auto

    Reageer
    #11

    Moeilijk om daar zo iets over te zeggen. Heb je veel stress/spanningen in de auto? Heb je het gevoel dat je dieper moet inademen omdat je het gevoel hebt dat er te weinig lucht in je longen komt?

    Reageer
Reageer op: hartkloppingen / kortademigheid /


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief