bijna anderhalf jaar last van een vervelende hoest

  • #1

    Ik ben hier al een tijdje terug geweest met mijn lastige hoest, die niet weg lijkt te gaan. Dit is hoe het onstond:

    November 2008 kreeg ik een griepje of koorts. Na een weekje was dat weg, maar ik hield er een hoest aan over. Na 2 maanden ben ik naar de dokter gegaan en kreeg condemfosfaat. Hielp niet en in de zomer van vorig jaar heb ik een allergie test gedaan voor allerlei voedsels, want die hoest was echt irriant en soms hardnekkig. Uit de test kwam dus niets, maar die hoest had ik nog steeds. Alle huismiddeltjes helpen niet.

    Ik kwam erachter dat een bekende in mn omgeving TBC had. Kort erna ben ik me daar voor gaan testen. Ik heb geen TBC. afgelopen week heb ik een thoraz gemaakt. Wat dat precies is weet ik niet,maar ze zagen niks bijzonders.

    De hoest is zo vervelend dat ik mn leven eraan pas, want tijdend elk gesprek moet ik weer hevig hoesten. Ik heb er geen controle over. Ik heb condemfosaat en singular tabletten tegen vernauwing van de keel.

    Voordat ik hieraan begon kreeg ik het gevoel dat ik iets in mn keelgat had...alsof mn amandelen tegen iets aanzitten. Ik trek mn keel soms. En er komt soms slijm uit.

    Reageer
    #2

    Eigenlijk heb je dus alle onderzoeken gehad, van röntgenfoto's tot allergieonderzoeken en je blijft maar last houden van een vervelende hoest die is ontstaan na een virus infectie.

    Zo zie je maar hoe lastig het kan zijn een goede diagnose te stellen bij zoiets eenvoudigs als hoesten.

    Wat je wel inmiddels begrepen hebt, is dat er niets ernstigs aan de hand is, dat blijkt wel uit alle onderzoeken en uit het feit dat je geen andere klachten (ontwikkeld) hebt.

    Mijn gedachte gaat uit naar een neurotische hoest, meer iets dwangmatigs dus dan een feitelijke prikkel die de hoest fysiologisch opwekt, maar een psychische prikkel omdat je er steeds maar aan blijft denken.

    Maar ik kan verwachten dat je dat niet wilt of kunt accepteren en dat je verder wilt en moet zoeken totdat je hoest echt helemaal verdwenen is.

    Reageer
    #3

    ja ik denk niet dat het ernstig meer is, maar psychisch denk ik ook niet. waarschijnlijk zit er veel slijm in mn keel, die ik niet weg krijg en door het hoesten komt er juist meer vrij. Las ik ergens.

    Reageer
    #4

    Doe je voldoende aan sport? Beweeg je voldoende? Juist als je bijvoorbeeld gaat hardlopen, kun je je keel wat zwaarder belasten en zal de kracht van de luchtstromen in je keel toenemen, dan kan de keel wennen aan wat harder werken. Als je dan fluimen ophoest, kun je die lekker uitspugen op de atletiekbaan bijvoorbeeld.

    Reageer
Reageer op: bijna anderhalf jaar last van een vervelende hoest


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief