Enkele maanden last van hoesten, slijm, piepende ademhaling

 • #1

  Op voorhand ; Ik ben hiermee al naar de HA geweest en heb ventolin voorgeschreven gekregen.

  Afgelopen april werd ik midden in de nacht wakker met een flinke benauwdheid. Op de rand van mijn bed gaan zitten en na 15 minuten trok dit weg. De volgende dag begonnen de hoestbuien en ondertussen heb ik deze al enkele maanden.

  De hoestbuien beginnen in de ochtend, ik word wakker waarbij ogenschijnlijk niets aan de hand is, na een minuut of tien lijkt het alsof mijn keel dichtslaan en mijn longen vol lopen met slijm. Dan begint het hoesten, en terwijl ik hoest neemt de slijm in mijn longen toe. Ook mijn neus gaat dan dicht zitten. Dit gaat in periodes, maar sinds een week is het eigenlijk elke dag.

  Het lijkt op een flinke verkoudheid, maar die zou niet zo lang moeten duren. Ook piep ik dan bij in en uitademen en hoor ik een brommend geluid uit mijn longen komen. Na een uurtje trekt dit allemaal weg en gaat het overdag eigenlijk goed, zonder (veel) klachten In de avond begint het dan weer van voor af aan, rondom bedtijd.

  Het vreemde is dat ik in de nacht dus nergens last van heb, het begint in de ochtend, houd eventjes aan, verdwijnt en gaat vervolgens in de avond weer verder. De slijm is veelal doorzichtig, soms groen, heel soms wit. Het slijm uit mijn neus is meestal doorzichtig en soms groen.

  Tijdens de hoestbuien heb ik het gevoel alsof mijn keel samentrekt. Wel kan ik het hoesten onderdrukken, maar dan loop ik vol met slijm.
  Als ik hard in of uitadem dan is de roffel er.

  Ik ben niet kortademig, of in ieder geval, dat idee heb ik niet. Sporten gaat prima, pasgeleden 30km gefietst met een gemiddelde van 25km/h (mtb). Mijn conditie is niet geweldig, maar ik ben geen hijger.

  Kleine achtergrond; Ik ben 40 jaar, heb vanaf mijn 15e tot mijn 32e gerookt,ben sindsdien overgestapt op homemade vape (100% VG), ben bekend met maagproblemen (maagklep) en heb in de afgelopen jaren diverse onderzoeken gehad ivm maag, darmen en longen, allemaal in orde.

  De ventalin lijkt niet te werken, dat idee heb ik in ieder geval. Mijn bloeddruk is in orde en mijn bloedzuurstof is ook gemiddeld 97%.

  Zijn er meer mensen met deze klachten? En zo ja, wat bleek het bij jou te zijn?
  Voordat ik weer naar de HA huppel....

  Reageer
Reageer op: Enkele maanden last van hoesten, slijm, piepende ademhaling


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief