Al 4 weken hardnekkig hoesten

 • #1

  Beste allemaal,

  Weet iemand of er nu een virus heerst waardoor je heel lang verkouden blijft? Het begon vier weken geleden met een keelontsteking, gevolgd door heesheid (die inmiddels weer over is) en daarna hardnekkig hoesten. Kriebelhoest met wit, geel, groen slijm. Vanuit de luchtpijp vermoed ik. Na 3 weken naar de huisarts gegaan, die dacht aan kinkhoest. Ze gaf al aan dat de wachtkamer de afgelopen weken vol zat met mensen met onverklaarbare hoestklachten. De test kwam negatief terug. Dus geen kinkhoest. Maar wat dan wel. Want het hoesten is nu een week na doktersbezoek nog steeds niet minder. De huisarts heeft mijn longen beluisterd en daar kon ze niet echt iets aan horen, ook was de saturatie goed. Ik heb ook een tijd last gehad van mijn neus, holtes en ploppende oren, maar dat is sinds een paar dagen over. Gelukkig. Maar het hardnekkige hoesten blijft. Ik begin moedeloos te raken van de gebroken nachten en begin me ook zorgen te maken… zijn er meer mensen met zulke klachten? Heeft iemand tips? Nu de test op kinkhoest negatief is kan de dokter niets betekenen voor me vermoed ik want ze gaf al n dat als het erger zou worden ik weer terug kon komen. Maar het is niet erger geworden… maar het hoesten is ook niet minder geworden. Zijn er meer mensen die bij een hoge luchtweg infectie wel eens langer dan 3/4 weken hebben moeten hoesten?

  Groetjes,

  Anna

  Reageer
  #2

  Ook als je klachten niet verbeteren, kun je terug naar de huisarts gaan.
  De huisarts kan je doorsturen voor longfotos om bijvoorbeeld een longontsteking uit te sluiten of iets voorschrijvenwaardoor de hoest makkelijker los komt.
  Er gaan zeker allerlei virussen rond, waar mensen lang klachten van hebben,dat gaf je huisarts ook al aan.

  Reageer
  #3

  Er heerst idd een virus dat langdurige hoestklachten veroorzaakt. 2-4 weken is dan nog niks. Het kan nog veel langer duren

  Reageer
  #4

  Hoe gaat het nu met je Anna?
  Heb dezelfde klachten

  Reageer
  #5

  Nu na zes/zeven weken eindelijk beter. Mijn vriend zit er nog steeds mee. Vooral hoesten en keelpijn. Er heerst dus echt een hardnekkig virus zoals de dokter ook al zei. Het komt vast goed ben, met heel veel geduld dit keer!!;-)

  Reageer
Reageer op: Al 4 weken hardnekkig hoesten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief