Hyperventilatie

 • #1

  Ben hier vaak geweest. En tot mijn grote spijt is het licht in mijn hoofd nog niet weg met lopen. Nou heb ik ook meer last van mijn spieren nou ik 4 weken aan de antidepressiva zit.. Zit nu 2 weken op 30 mg mirtazapine had eigenlijk verwacht dat het beter zou zijn of moet ik nog geduld hebben met die antidepressiva? Maakt mijn leven zo lastig en veel onrust er van..

  Reageer
  #2

  Je moet nog even geduld hebben. Het middel kan wat bijwerkingen geven. En bij een verhoging van de dosering ook weer even.

  Reageer
  #3

  Dus als je hoger gaat moet je eigenlijk weer een beetje 4 weken rekenen? Ben die dagelijkse onrust en licht in mijn hoofd echt zat.. 2 weken 30 mg had ik meer gehoopt.. Maar goed.. Is dit een goeie antidepressiva voor die klachten als licht in je hoofd? Dus voor hyperventilatie?

  Reageer
  #4

  In principe is die goed. Maar je moet toch wel op 4-6 weken rekenen voordat het middel goed gaat werken

  Reageer
  #5

  Dan moet ik nog geduld hebben en dat is niet mijn kwaliteit.. Weet ook niet of het licht in mijn hoofd dan ook echt weg zal zijn maar hoop het. Wel door de antidepressiva voel ik mijn spieren meer helaas..

  Reageer
  #6

  Licht in je hoofd zijn, kan door hyperventilatie zelf veroorzaakt worden. Aan het hyperventileren zul je dan ook iets moeten doen.

  Reageer
  #7

  Maar kan je dagelijks last hebben van licht in je hoofd door hyperventilatie? En doe al oefeningen maar ja ademhaling is moeilijk om te blijven doen. Zou u ook mirtazapine voorschrijven bij mijn klachten? En wat zijn de beste oefeningen voor hyperventilatie?

  Reageer
  #8

  Ik denk persoonlijk dat het beter is de oorzaak van de hyperventilatie aan te pakken. En daarnaast dan ademhalingsoefeningen. En om die goed te doen zou je naar een fysiotherapeut kunnen gaan

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Mirtazapine kan helpen rustiger te worden en het beter onder controle te krijgen,

  Reageer
  #10

  Maar moet er altijd een oorzaak zijn van hyperventilatie want ik weet het namelijk niet meer. En ben die klachten wel zat zeker normaal dat spieren erger is geworden door een antidepressiva.. En geduld hebben is niet makkelijk hoor met die klachten zeker niet na zoveel onderzoeken

  Reageer
  #11

  Een onrustig gevoel is ook een bijwerking van de Mirtazapine.
  Ik heb nog nooit zo slecht geslapen en en zo'n opgejaagd en onrustig gevoel gehad als toen ik dat spul gebruikte.
  Bij mij werkte het juist de hyperventilatie en spierspanning in de hand,omdat ik er zo onrustig van was.
  Helaas werken dergelijke medicijnen niet tegen je klachten zoals een paracetamol tegen hoofdpijn werkt,dat je ze inneemt en je klachten weg zijn.

  Reageer
  #12

  Hyperventileren heeft altijd een oorzaak.
  Doe eens de testen op:
  https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/
  https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/

  Reageer
  #13

  He suzan snap wat je bedoeld. Alleen ben ik zelf wel wat rustiger alleen heb ik wat meer last van die spieren en licht in mijn hoofd is gewoon heel vervelend.. Maar ja zonder antidepressiva heb ik dat ook daarom aan antidepressiva. En ik wil geen seks bijwerkingen meer vandaar deze.. Maar ik slaap juist wel goed hoor. Maar ja geen geduld

  Reageer
  #14

  Gelukkig dat je er wel goed van slapen kunt. Daar had ik het voor gekregen,om beter te slapen. Maar ik kreeg er de hele nacht vreselijke nachtmerries van. En idd last van mn spieren. Als bij jou toch ook positief effect heeft,dan moet je toch proberen geduld te hebben😅

  Reageer
  #15

  Maar ik wil graag van die licht in mijn hoofd af en dat zie ik helaas niet gebeuren.. Had namelijk nu al wel een verschil verwacht of ben ik dan echt te ongeduldig?

  Reageer
Reageer op: Hyperventilatie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief