Veel hoesten en groen slijm

 • #1

  Hoi

  Ik ben een vrouw van 20 en heb nu sinds ruim 6 weken last van hoesten. Het begon na een druk weekend met keelpijn en schor zijn. Ik heb dit vaak als ik veel feestjes heb gehad dus vond het niet zo raar. Sinds toen is mn keel beter geworden maar is het hoesten alleen maar erger geworden. Ik hoest veel groen slijm op, soms is ook erg hard. Slapen is lastig omdat ik door het hoesten moeilijk in slaap val en mezelf heel de tijd wakker hoest. Ook mijn huisgenoten die op andere verdiepingen slapen worden wakker van mij. Ben 1,5 week geleden naar de huisarts geweest en die zei dat het wel 6 of 7 weken kan duren voordat het weg is en dus moest afwachten, heb toen wel codeine gekregen voor snachts maar heb niet het idee dat dat helpt. Het is sinds toen nog helemaal niks verbeterd en eigenlijk nog iets erger geworden. Soms heb ik tijdens het hoesten ook het gevoel dat ik niet meer kan ademen omdat ik zo vaak achter elkaar moet hoesten. Ik voel en hoor dan ook het slijm zitten bij ademhalen. Ik heb de afgelopen 6 weken heel erg rustig aan gedaan maar dat helpt ook nog niet. Tijdens het sporten maar ook al tijdens fietsen wordt het nog een stuk erger. Wat kan dit zijn en wat kan ik hieraan doen want het is echt enorm vermoeiend?

  Groetjes en bedankt!

  Reageer
  #2

  Codeïne onderdrukt de hoestprikkel, maar geneest niets. Als de klachten blijven aanhouden, niet verbeteren maar erger worden moet je teruggaan naar de huisarts

  Reageer
  #3

  Ik heb opnieuw de huisarts gebeld. Ze zeiden dat een virus lang kan duren en dat ze niks voor me kunnen doen dus hoef ook niet langs te komen. Iemand die hier ervaring mee heeft en weet wat eventueel nog wel zou kunnen helpen? Heb nu namelijk al een maand niet meer dan 5 uur per nacht geslapen en dat hoesten is al vermoeiend dus ben echt helemaal kapot.

  Reageer
  #4

  De huisarts kan een hoestdempend middel voorschrijven

  Reageer
  #5

  Een natuurgenezer kan je wel ondersteunen hierbij of vraag advies in de betere vitaminezaak. Als het hoesten te maken heeft met vastzittend slijm zijn er wel middelen om het los te maken, zoals altheasiroop. Misschien nog wat voedingssupplementen.

  Reageer
Reageer op: Veel hoesten en groen slijm
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief