Longontsteking ouderen

  • #1

    Hallo,

    De oma van mijn vriend is vanavond opgenomen in het ziekenhuis. Nu blijkt dat ze longontsteking heeft en koorts. Ze 82. Is dit levensbedreigend?
    Wat kunnen wij verwachten?

    Reageer
    #2

    Een longontsteking bij ouderen, baby`s en immungecomprommiteerden kan inderdaad gevaarlijk zijn. Dat komt omdat de natuurlijke weerstand niet (meer) zo goed is. het hangt daarbij ook af van de soort, locatie en uitgebreidheid van de longontsteking. Dus een sluitend antwoord valt niet te geven. Het zijn algemene waarheden, wat het voor jouw oma betekent kan dus niet gezegd worden zonder het volledige medische beeld.
    In ieder geval sterkte gewenst.

    Reageer
    #3

    Een longontsteking is natuurlijk niet ongevaarlijk. Je moet alle vertrouwen in artsen hebben. Zij weten wel welke middelen ze moeten toedienen. Op een gegeven moment komt er een keerpunt. Dan is het erop of eronder. Tegenwoordig hebben ze goede antibiotica`s waardoor ze snel zullen opknappen. Maar het heeft tijd nodig.

    Reageer
    #4

    Een longontsteking is in het algemeen goed met antibiotica te behandelen, maar bij ouderen kan de longontsteking eerder voor andere problemen zorgen, en dat kan bij ouderen eventueel dus gevaarlijker zijn.

    Reageer
    #5

    Sterkte gewenst. Is er nog nieuws?

    Reageer
    #6

    Heeft of had u een longonsteking?
    Doe mee aan groepsgesprek

    Wat vindt u als longontsteking-patiënt belangrijk in een ziekenhuis? Praat mee over goede ziekenhuiszorg en ontvang een VVV Irischeque van €20,-.

    http://www.consumentendezorg.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=1482&Itemid=330

    Reageer
    #7

    mijn vriendin die ook in huis woont met me had een longonsteking.Ze heeft daar 3 maanden last van gehad.Ik ga op bezoek bij mijn broer en na 2 dagen heeft hij een valling ik 2 dagen erachter ik durf niet meer te roken want anders heb ik teveel last van hoofdpijn.nu heb ik een zware hoest met groene slijmen voel me wel nog redelijk.maar sedert 3 dagen heeft mijn vriendin terug een kleine snotvalling.wat moeten we doen?

    Reageer
    #8

    Misschien goed om eens naar de huisarts te gaan

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Longontsteking ouderen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief