drukkende pijn borstbeen / borstkast / longen

 • #1

  Hoi

  Vraagje ik heb al een aantal weken wisselend een hele drukkende pijn op mijn borstbeen / borstkast.

  Sommige momenten heb ik er de gehele dag veel last van en ook een aantal dagen of een week achter elkaar, maar het kan ook zo ineens weg zijn en dat het paar dagen wegblijft.

  De klachten komen ook zo ineens opzetten dan voel ik de druk opkomen en ben ik door de druk wat eerder licht kortademig en dan bedoel ik dat ik een keer diep moet zuchten en dan kan ik weer rustig doorademen.

  Mijn huisarts geeft aan dat zij vermoed dat het een probleem van de borstkastwand is, paar weken geleden heeft ze hartproblemen en een lonembolie uitgesloten door bloedonderzoek.

  Gevraagd aan huisarts of het ook van de longen / longontsteking kan komen maar huisarts geeft aan dat zij dit niet verwacht.

  Ben vorige week en die week er voor wel behandeld voor een bij toeval ontdekte longontsteking op een MRI waar de onderste 2 kwabben zichtbaar op waren.

  Maar had de klachten van de druk op de borstkast / borstbeen daarvoor ook al.

  Weet iemand of het toch met de longen te maken kan hebben moet over 4 weken een longfoto laten maken om te kijken of het infiltraat in de longen weg is, eerder had geen zin gaf de huisarts aan omdat het wel een paar weken kan duren voor het infiltraat niet meer zichtbaar is op een foto

  Reageer
  #2

  Het kan met de ademhaling te maken hebben. Doe eens de test op
  https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/

  Reageer
  #3

  Ja huisarts gaf wel aan dat ik tijdens het praten een hele hoge ademhaling en heb heel snel praat en ook steeds harder ga praten.

  Eigen huisarts gooit het ook op stress en ze heeft voor een deel gelijk want heb al een paar maanden veel stress door allerlei lichamelijke klachten waarvan de meesten worden of zijn onderzocht.

  Maar vind ook dat het altijd allemaal maar heel gemakkelijk op stress gegooid word en dan vind de huisarts het ook nog leuk om te zeggen de meeste klachten zitten tussen je oren, dan denk ik hoe kun je die conclusie trekken zonder eerst de lichamelijke klachten zoals de drukkende pijn op de borst te hebben laten onderzoeken.

  En heb vorig jaar een heel kloten jaar gehad en zij geeft aan dat daar nu alle klachten van kunnen komen.

  Maar kan niet snappen hoe ik aan de longontsteking ben gekomen want ben niet ziek geweest, geen koorts, niet extreem hoesten geen slijm ( groen)

  Reageer
  #4

  Het kunnen aanvallen van hyperventilatie zijn door en verkeerde ademhaling. En dat kan door stress/spanningen veroorzaakt worden maar kan eventueel ook een gevolg van de longontsteking zijn
  https://www.thuisarts.nl/longontsteking/ik-heb-longontsteking#:~:text=Een%20longontsteking%20wordt%20veroorzaakt%20door,luchtwegen%20tot%20aan%20de%20longblaasjes.

  Reageer
  #5

  Oke kun je van hyperventilatie dan een longontsteking krijgen of bedoel van de stress / spanning.

  Want ik ben niet ziek geweest van de longontsteking wist niet eens dat ik er een had, werd bij toeval ontdekt.

  Reageer
  #6

  Nee, maar hyperventileren kun je van stress of van een longontsteking. De longontsteking heeft een andere oorzaak

  Reageer
  #7

  Oke ja huisarts vermoed een virus omdat ik er niet ziek van ben geweest.

  En als het door een bacterie komt dan zijn mensenĀ  vaak echt ziek met koorts en.

  Maar vond het zo raar heb nog nooit een longontsteking gehad en begin dan gelijk angstig te worden dat het bijv door een tumor komt en het longkanker is.

  Maar kan misschien dan ook inderdaad een virus zijn doordat ik misschien door alle stress een verminderde weerstand heb? Zou het anders niet weten hoe ik er aan moet zijĀ  gekomen

  Reageer
  #8

  Longontstekingen door virussen komen wel vaker voor hoor en gaan doorgaans ook vanzelf weer over

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Oke ja heb voor de zekerheid wel een kuurtje gehad van 7 dagen dat was vorige week donderdag de laatste tablet ingenomen en over 4 weken mag ik een longfoto laten maken om te kijken of het infiltraat/ ontsteking weg is of dat het nog zichtbaar is op de foto. Eerder een foto maken had geen zin zij huisarts klopt dat?

  Reageer
  #10

  Dat klopt inderdaad

  Reageer
Reageer op: drukkende pijn borstbeen / borstkast / longen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief