stress en inspanningsintolerantie?

  • #1

    Sinds een tijdje heb ik vermoeidheidklachten, licht gevoel in hoofd, en pijn op verschillende delen van mijn lichaam.

    Ben naar huisarts geweest en daar medegedeeld gekregen dat dit typische stress klachten zijn.

    Nu merk ik dat ik mij conditioneel heel slecht voel. Een fietsrietje naar de supermarkt zorgt ervoor dat ik mij buiten adem voel. Alsof ik de piepjes test heb gedaan. Ik voel dan ook mijn hartslag heel snel ik mijn nek bonzen.

    Nu kijk ik er tegenop om buiten de deur te gaan.

    Kan dit ook stress gerelateerd zijn?

    Reageer
    #2

    Dat kan zeer zeker. Je kunt daardoor gaan hyperventileren. Dat geeft op zich al een heleboel vervelende klachten.

    Reageer
    #3

    Wat moet ik doen om het binnen 2 weken weg te verkrijgen? Want over 2 weken heb ik een fietstocht door dr Zwitser Alpen gepland.

    Reageer
    #4

    Ga naar een fysiotherapeut voor ademhalingsoefeningen

    Reageer
    #5

    Dat doe ik al. Ik ga ook naar een psycholoog.  Tot nu toe geen vooruitgang. Ik ben bang dat ik mijn trip moet annuleren.

    Reageer
    #6

    bij de basis beginnen. Zoals goede voeding. In het westen eten we vaak teveel snelle suikers, die zorgen voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel, wat weer allerlei ontregelingen van hormonen en neurotransmitters kan geven.   Beter zorgen voor meer complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels, waardoor je bloedsuikerspiegel stabieler blijft.

    Ook kunnen er voedselovergevoeligheden spelen, zoals histamine en tyramine in de voeding, onder andere in kaas, chocolade en zuurdesem.

    Verder kan je tekorten aan allerlei stofjes hebben; vitaminen, mineralen, vetzuren, aminozuren en andere stoffen. Denk aan onder ander magnesium, vitaminen B C en D en omega 3.

    Sowieso wel zorgen voor voldoende lichaamsbeweging en ontspanning en denk ook aan de invloed van electrosmog als factor in het geheel.

    Reageer
Reageer op: stress en inspanningsintolerantie?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief