ongerust over dochter

 • #1

  Mijn dochter van 5 heeft al een tijd (zeker een jaar) geregeld een aantal vage klachten. Met name pijnklachten in de armen, benen, handen en voeten. Dit komt met regelmaat terug, en zijn erg heftige pijnen. Soms geeft ze ook aan dat ze slapen.
  Alleen de laatste 2 weken al heeft ze bijna iedere dag wel enkele pijntjes aangegeven. 3 dagen geleden was de pijn in haar benen zo heftig dat ze niet wilde staan, 1,5 week geleden had ze ineens hele heftige pijn in haar vingers. en vanmorgen deed haar arm zo zeer dat ze al begon te huilen als ik alleen al over haar arm wreef.
  Verder heeft ze met regelmaat last van buikpijn of geeft ze aan zich niet lekker te voelen.
  Laatste paar weken geeft ze bovendien regelmatig midden op de dag aan dat ze moe is en vraagt dan of ze mag slapen.

  Ik ben al een keer of 4 bij de dokter geweest over deze klachten (laatste keer ongeveer 1,5 maand geleden). De dokter denkt aan groeipijnen, verder komen onverklaarbare buikpijnen vaker voor bij kinderen.
  De moeheid zou verklaarbaar kunnen zijn met het feit dat het nog vakantie was, en hoewel ze meestal wel op tijd in bed ligt is het wel een paar keer voorgekomen dat het later was (al was de vermoeidheid niet alleen maar op de dagen hierna), of het feit dat ze uit haar normale ritme was.

  Ik maak mezelf wel ongerust over haar, maar weet niet wat ik nu moet doen. Denk als ik weer naar de dokter ga dat er toch weer hetzelfde wordt gezegd, en begin me nu zo langzamerhand ook wel een aansteller te voelen elke keer als ik weer naar de dokter ga met hetzelfde. andere optie zou zijn een 2nd opinion aanvragen bij een andere dokter, maar dan heb ik weer het gevoel dat ik mijn eigen dokter passeer.

  Reageer
  #2

  Je moet het vragen van een second opinion niet zien als het passeren van je dokter. Als er klachten zijn en blijven die niet verklaard worden of onvoldoende verklaart worden, is het niet raar om voor een second opinion te gaan.

  Bij welke dokter ben je met de klachten geweest?

  Reageer
  #3

  Gewoon bij de huisarts

  Reageer
  #4

  Dan zou ik sowieso ofwel bij de huisarts een verwijzing vragen voor de kinderarts, of via het consultatiebureau naar de kinderarts gaan. Je dochter heeft toch al langere tijd klachten en de huisarts kan er geen goede verklaring of oplossing voor geven. Dus is het niet zo gek om naars de kinderarts te gaan.

  Reageer
Reageer op: ongerust over dochter
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief