Dochter van 4 spant haar benen heel erg

  • #1

    Sinds gisteren is onze dochter van 4 weer heel erg aan het strekken met haar benen. Dat heeft ze vaker gedaan. Doet ze dan paar dagen en dan weer tijden niet en dan begint ze weer. Ze ligt dan meestal op haar buik benen gekruist en dan spant ze haar benen helemaal aan. Ze voelt dan helemaal klam en wordt rood en beweegt dan met haar heupjes op en neer. Ziet er beetje raar uit.... Ze geeftvaan dat ze geen pijn heeft. Op mijn vraag of het lekker voelt zegt ze ja. Aan de ene kant denk ik dat ze misschien last heeft van groeien maar misschien doet ze het ook wel omdat het een lekker gevoel geeft van onderen. Maar omdat ze het hele periodes niet doet twijfel ik een beetje. Herkent iemand dit, heeft iemand een idee wat het kan zijn. Omdat ze geen pijn heeft ofzo vind ik een huisarts raadplegen ook zo wat. Ze is ook net weer een week opgeknapt van een griepje maar is nog wel veel moe.

    Reageer
    #2

    Hai, kunnen het wormpjes zijn? Kun je iets afwijkend ontdekken in haar ontlasting? Wormpjes geven ook een kriebelend gevoel...

    Reageer
    #3

    Meisjes kunnen op die leeftijd al ontdekken dat je met bepaalde 'handelingen' de clitoris kunt stimuleren. Ook al weten ze niet wat ze doen, ze merken wel dat het lekker is (en soms ook een orgasme krijgen) en kunnen zich daar dan af en toe mee bezig houden. Tot ze het weer vergeten en het een tijd lang niet doen. Dit zou je dochter dus ook ontdekt kunnen hebben. Niks vreemds hoor. Een vriendin van mij deed dit ook al toen ze die leeftijd had, alleen gebruikte ze gewoon haar hand of een knuffelbeest. Als iemand er wat van zei dat ze zo raar deed en een rood hoofd kreeg, zei ze dat ze 'jeuk' had. Wist zij veel, haha!

    Reageer
    #4

    Kan inderdaad een vorm van masturbatie zijn. Is heel erg normaal!!! Het betreft een normale seksuele ontwikkeling. Kinderen doen dat ook wel eens tegen een klimrek of op een hobbelpaard. Op het moment dat je het af gaat straffen gaat ze denken dat het niet goed is, terwijl het wel normaal is. Het beste kan je zeggen dat ze dat best mag doen, maar dan op haar kamer bijvoorbeeld. Maar geen paniek hoor, normaliseren, nuchter mee omgaan. Je dochter is gewoon gezond.

    Reageer
    #5

    Ja zo gaat da...

    Reageer
    #6

    Beste Sandra,

    Ik las uw berichtje op dit forum, en ik herken dit omdat mijn dochtjertje van net 3 jaar precies hetzelfde doet! Alle symptomen komen overeen! Mijn vraag is, is er nu, ruim 2,5 later, nog een diagnose gesteld voor uw dochter? Ik bedoel, is er ooit achterhaald wat het kan zijn? Wij tasten nu ook nog steeds in het duister, we zijn al diverse keren naar de huisarts geweest en zij weet ook niet precies wat het is. Het valt onder het kopje 'gewoonte of houding van het kind'.

    Ik hoor graag van je.

    Groetjes,

    Michelle

    Reageer
    #7

    Mijn dochter bijna 3 doet dat ook heel vaak ik dacht ook aan groei pijnen ze is er een tijdje vanaf geweest en nu alweer 2 dagen constant ...

    Reageer
    #8

    Hallo,

    onze dochter doet dit ook regelmatig sinds de 3e kleuter en de juf in de klas wees er ons ook al ettelijke keren op.Thuis deed ze dit ook vaak en we zeiden haar altijd om ermee te stoppen. Maar hoe vertel je jouw kind dat dit niet mag, want eigenlijk doen ze niet echt iets verkeerd ๐Ÿ™
    Nu dachten we dat het niet meer zo vaak gebeurde, tot we gisteren op oudercontact gegaan zijn en de juf (1e leerjaar) ons vertelde dat dit nog steeds gebeurd. Dus wij denken dat onze dochter dit doet op onbewaakte momenten thuis. Wij weten nu ook niet wat te doen en willen er toch mee naar de dokter. Is er iemand onder jullie naar de huisarts/pediater/... geweest?

    Groetjes,
    Kelly

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo,

    Ik ben een meisje van bijna 20 en ik herken het! Als klein meisje deed ik het ook erg vaak. Ik kan me niet herinneren of ik het ook op andere plaatsen deed dan thuis, maar mijn ouders moesten me er ook vaak op wijzen dat ik dit niet moest doen. Naarmate ik ouder werd, werd ik me er van bewust dat het er raar uitzag (en ook niet normaal was om te doen in het bijzijn van andere mensen). Maar ik deed het wel nog vaak als ik alleen thuis was of op mijn kamer zat. Zelfs nu ondervind ik soms nog vaak de drang om het te doen, vooral als ik in mijn examenperiode zit komt dit. Andere momenten doe ik het dan heel lang weer niet. Als ik nu de drang voel om het terug te doen probeer ik wel iets te zoeken ter afleiding omdat ik er anders kostbare tijd door verlies. Dan ga ik een tas thee zetten of douchen... Ik denk dat het voor mezelf misschien met spanning of stress te maken heeft? Ik kom er niet van klaar ofzo, maar het doen geeft me wel een bevredigend gevoel.

    Groetjes,

    M

    Reageer
    #10

    Ik herken het ook bij mijn dochter van 3 bijna 4.
    Ze heeft er met periodes last van, dan ligt ze enkele dagen met de buik op de grond de benen over elkaar gestrekt, of op een kastje of bank geleund.
    Ze zweet er ook van en krijgt een rood hoofd.
    Ze is zichzelf van geen kwaad bewust maar dat het niet handig is om dit overal te doen is nog lastig uit te leggen.
    Voordat we wisten wat het was zijn we bij de kinderarts beland. Wij dachtten dat ze groei p ijn had, omdat ze telkens zegt ik heb pijn aan de benen.
    Helaas, het bleek toch een normaal iets te zijn wat vaker bij kinderen voorkomt.
    Het bleek een soort van masturbatie te zijn (klinkt zwaar) kinderen zijn er alleen niet op die mannier mee bezig.

    Lastig maar er is mee te leven.
    Voor de omgeving houden we het groeipijn. ?

    Reageer
Reageer op: Dochter van 4 spant haar benen heel erg


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief