Frequent overgeven kind zes jaar

  • #1

    Hoi,

    onze dochter is zes jaar (bijna zeven) en kan omschreven worden als een opgewekt, speels kind. Bijna altijd goedgezind, nooit iets te veel en eerder bescheiden.
    Ze heeft tot aan haar zesde verjaardag nooit overgegeven. Echter heeft ze sinds januari al vier keer overgegeven wat ons een beetje bezorgd maakt.
    - Eerste keer was begin januari toen ze hij haar oma ging slapen samen met haar neefje. Ze had toen een stomp in haar maag gehad per ongeluk en gaf daarna over. Niks aan de hand dachten we toen. De dag erna was ze immers tiptop.
    - Tweede keer was een vijf weken daarna. Na het eten begon te klagen over buikpijn. Na het geven van buscopan holde ze naar het toilet. Ze heeft overgegeven en daarna vrij vroeg gaan slapen. De dag erna alles terug tiptop.
    - Na een hele periode van geen klachten riep ze eind juni, ongeveer een half uurtje nadat ze in bed lag, dat ze buikpijn had. Het leek vrij heftig dus ze is terug mee naar beneden gekomen. Omdat ze echt zat te wenen van de pijn, hebben we buscopan gegeven en daarna is ze terug in bed gegaan. Niet voor lang want na een kwartiertje rende ze naar het toilet en kwam alles eruit. Ze is na wat sussen en een beetje drinken in slaap gevallen en de volgende dag wou ze gewoon naar school. Alles leek vergeten, geen verdere klachten.
    Twee dagen later zijn we 3,5 week op reis vertrokken die probleemloos is verlopen.
    - Eergisteren (vijf weken na vorige keer) ging ze terug bij oma slapen en je raadt het al. Toen ik ze gisterenmiddag ging halen, zei ze dat overgegeven had. Blijkbaar een uurtje na het slapengaan is ze misselijk wakker geworden en heeft ze overgegeven. Net als bij de andere keren was het daarna opgelost en had ze geen verdere klachten. Ze had de avond ervoor wel frietjes, een ijsje en chips gegeten (wat dan nu als oorzaak werd aanzien) maar dat heeft ze vroeger ook wel eens gedaan.

    Ondertussen ben ik weer volop aan het googelen geslagen en kwam ik op allerlei sites die mijn haar laten rechtstaan.
    Ik wou bij deze informeren of er nog mama's en papa's zijn die gelijkaardige zaken hebben meegemaakt met hun zoon/dochter.
    Zouden we al naar de kinderarts lopen (ze haat doktersbezoeken) of toch nog even wachten?

    Groetjes

    Reageer
    #2

    Op zich is het niet zo'n probleem als een kind en keer overgeeft.
    Van de 4 x die je noemt zijn 2 x wel goed verklaarbaar.
    De stomp in de buik en frietjes, ijs en chips.....als je daar dan nog een glaasje fris bij drinkt........

    Omdat ze er verder niet ziek van is zie ik dat niet als een probleem.
    Alleen de Buscopan is minder....

    Buikpijn en overgeven is een combinatie die eigenlijk op een probleem met de maag duidt. Daar is Buscopan toch echt niet voor bedoeld. Het is een middel dat verkramping opheft en wordt gebruikt voor de behandeling van spasmen (krampen) van het maagdarmkanaal. Daar ga je in de regel niet van braken maar levert wel veranderde ontlasting op. Obstipatie of diarree.

    Reageer
    #3

    Misschien heeft de buscopan net een omgekeerde reactie of misschien had ze evengoed overgegeven als we geen buscopan hadden gegeven. Dat zullen we niet weten natuurlijk.

    Reageer
    #4

    Nee maar ik zou ze in ieder geval niet meer geven.......

    Reageer
    #5

    Na een tijdje geen last te hebben, was het afgelopen vrijdag terug van dat.
    Ze is gaan slapen om 22:30 en plots om 00:15 werd ze brakend wakker en kwam alles eruit. Na het braken kloeg ze nog wat van buikpijn maar een half uurtje later is ze terug gaan slapen en s anderendaags had ze geen last meer.
    Het is nu een kleine 11 weken geleden maar toch vinden we het raar, zeker gezien ze vroeger nooit overgaf en het nu toch de vijfde keer is sinds januari.
    Ze had s avonds wel veel gegeten maar dat was om 19 uur en eigelijk sindsdien niks meer. Kan je daar dan nog zo laat last van hebben? Het was wel duidelijk zichtbaar wat ze gegeten had dus het is niet zo dat het water was oid.

    Ik maak me wel zorgen dat er iets ernstig aan de hand kan zijn...

    Reageer
    #6

    [quote]Ze had s avonds wel veel gegeten maar dat was om 19 uur [/quote] e ijs pas 6 jaar dus dat kan dan nog wel eens wat problemen opleveren. Dan kan ook nog meespelen wat ze heeft gegeten.

    Reageer
    #7

    hoe is het nu?

    Reageer
    #8

    Al een oud topic maar hoe us het afgelopen? Wij zitten in dezelfde situatie met ons 4 jarige dochter.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Frequent overgeven kind zes jaar


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief