Is het nog normaal dat een 13-jarige in 9 maanden 2 keer in haar broek plast?

 • #1

  Mijn dochter van 13 (over een maand 14) heeft afgelopen april in haar broek geplast. Ik beschouwde het als een ongelukje en maakte er geen grote ophef over. Maar vorige week kwam ze weer met een natte legging thuis en nu vraag ik me of er toch iets mis is met haar. Aan de ene kant denk ik dat 9 maanden verschil een beetje te veel is om een verband te leggen, vooral omdat ze geen andere symptomen van een blaasprobleem heeft. Aan de andere kant vind ik 2 ongelukjes in 9 maanden een beetje veel op haar leeftijd. Dus vraag ik me: is dit een reden tot bezorgdheid, of gewoon een stom toeval?

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Ik zou om te beginnen je dochter zelf naar de reden vragen.
  Kan ze het niet ophouden of heeft ze gewoon te lang gewacht?
  In het eerste geval zou ik dan naar de huisarts gaan.
  Die kan kijken of er bijvoorbeeld een blaasinfectie of andere fysieke oorzaak (bijvoorbeeld bekkenproblemen/bekkeninstabiliteit)is waardoor ze haar plas niet op kan houden.
  Via een forum (waar geen artsen zijn)zal het moeilijk te zeggen zijn waar het door komt.

  Reageer
  #3

  Gewoon niet op tijd naar toilet gegaan en wellicht te lang proberen op te houden. En dan geeft de blaas het toch echt een keer op en loopt leeg

  Reageer
  #4

  Alleen even vragen of zij daarvoor al langer heel nodig moest. Zo ja dan is het een ongelukje. Niet doorvragen of ze niet eerder ergens naar de wc had gekund, er onderweg geen winkel met wc was of nog erger of ze het echt niet nog een paar minuten langer op had kunnen houden. Je denkt daar zelf al aan en hebt dat nu eenmaal niet gedaan weet ik uit ervaring. Het zorgt dat de schaamte dat je het in je broek hebt gedaan onnodig groter wordt.

  Reageer
  #5

  Je zal met dit weer maar onderweg zijn en uiterst nodig moeten plassen. Lekker met je billen bloot, dat nog los van het gespuis dat voorbij komt. Of een omweg naar een van de zeldzame toiletten. Ik heb gisteren maar bewust het risico van een natte broek genomen. Met een knappende blaas de bus in gegaan de hele rit zitten wiebelen en het laatste stuk naar huis danspasjes gemaakt. Bij de deur moesten letterlijk zelfs mijn teenspieren meehelpen om mijn blaas dicht te houden. Een kind van 13 plast dan in haar broek. Normaal denk ik. Zeg dat het vervelend voor haar is maar kan gebeuren.

  Reageer
Reageer op: Is het nog normaal dat een 13-jarige in 9 maanden 2 keer in haar broek plast?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief