variocele

 • #1

  Mijn zoon van 14 jaar heeft variocele, hij moet hieraan geopereerd worden, ik vraag mij af hoe een kind hieraan komt? Mijn zoon is 1.80m 55 kilo. Hoelang mag hij na de operatie niet belasten??

  Reageer
  #2

  Herstel na een chirurgische behandeling van een varicocele gaat normaal gesproken erg snel. Dat is gunstig dus. Twee dagen geen belastende activiteiten is meestal meer dan voldoende. Na een week of twee kun je gerust weer sporten. Op geleide van pijn kun je zelf deze grens mede bepalen. De pijn is niet ernstig, en valt echt wel mee. De eerste dagen gebruik je wat pijnstillers en heb je toch geen zin om iets te doen. je voelt je meestal wel 'zwaar klote'.
  Daarna kun je zelf wat pijnstillers halen bij de drogist totdat je deze niet meer nodig hebt.
  Het spreekt voor zich dat je niet kunt vrijen de eerste week, mocht je dat toch willen.

  Reageer
  #4

  Ik heb dit ook. Maar ik rook 1 tot 3 sigaretten per dag, zou dit het kunnen versterken ofzo? het zijn en meestal maar 2 per dag en in het weekend meestal helemaal geen.

  anonymus

  (BEN 14 BTW)

  Reageer
  #5

  Nee, een paar sigaretten roken per dag heeft geen invloed op het ontstaan van een varicocele.

  Een varicocele ontstaat meestal als gevolg van een foutje in de aderen langs de Zaadstreng waarbij de klepjes in de bloedvaten niet goed werken. Dit is hetzelfde proces als bij spataderen in de benen. Dit resulteert in terugstroom van bloed. Varicoceles ontstaan meestal aan de linkerkant.

  Varicoceles ontwikkelen zich langzaam en zonder symptomen. Zij worden het vaakst vastgesteld op de leeftijd van 15-30 jaar.

  Reageer
  #6

  Ik heb gisteren een operatie hiervoor gehad, ik heb mij vandaag gewoon afgetrokken en ik kwam gewoon klaar, is dit schadelijk?

  Reageer
  #7

  Ik las in dit topic dat een week herstel wordt geadviseerd...

  Reageer
  #8

  als je naar de dokter bent geweest, hoelang duurt het dan ongeveer voordat je de operatie krijgt?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Een varicocèle behoeft meestal geen behandeling. Als sprake is van subfertiliteit kan een correctie van de varicocèle de semenkwaliteit verbeteren. In dit geval is doorverwijzing dus gewenst.

  Lees verder/Bron:
  http://www.med-info.nl/Afwijking_algemeen_scrotumafwijkingen.html

  Reageer
  #10

  ik ben 14 jaar en het veroorzaakt eczeem dus waarschijnlijk moet ik wel worden behandeld

  Reageer
Reageer op: variocele
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief