Varicocele

  • #1

    Ik ben een 33 jarige man en heb een varicocèle aan mijn linkerbal, het komt en gaat en is al zo'n 12 jaar aanwezig, maar werd voorheen niet herkend door de dokter, nu is mijn bal geschonken, hiervoor ben ik naar de uroloog gegaan die bevestigde dat het een varicocele, en dat mijn linkerbal abnornaal kleiner is, maar wil mijn niet laten opereren omdat het risico op complicaties groot zou zijn.

    Vorig jaar merkte ik dat mijn sperma minder volume heeft en erg waterig is geworden, hoewel de kleur nog een beetje wit is, ben ik bang dat ik minder vruchtbaar ben.

    Naast deze klachten heb ik ook meer dan een jaar gevoelloze penis en ballen, maar mijn testosteron goed, hiervoor ben ik al bij de uroloog en neuroloog geweest, die vermoeden dat er zenuwbeschadiging is.

    Zijn deze problemen met elkaar verbonden en moet ik toch aandringen op een operatie? Ik word namelijk al meer dan een jaar van het kastje naar de muur gestuurd, voor elk onderzoek moet ik maanden wachten en kost een vermogen en ik heb het gevoel dat ik geen stap verder kom.

    Reageer
    #2

    Dat is moeilijk te zeggen. Het is namelijk de vraag in hoeverre je het risico op complicaties wilt accepteren. Dat je sperma waterig is en wat minder volume heeft wil niet p[er definitie zeggen dat je minder vruchtbaar bent. Maar dat kun je dus wel laten onderzoeken. Ik kan zo niet zeggen of de problemen met elkaar in verband staan. Vraag je huisarts om een vruchtbaarheidsonderzoek te doen. Berspreek dan ook de risico's van een operatie zodat je daar een weloverwogen beslissing over kunt nemen

    Reageer
    #3

    Hoi John, dankjewel voor je snelle reactie en je inzet op dit forum.

    Ik zal de huisarts om een onderzoek vragen en de operatie na overleg van de risico's overwegen.

    Reageer
    #4

    Succes !

    Reageer
    #5

    Hallo John.

    Ik had even een vraag..
    ik heb al een heletijd bepaalde klachten..

    Ik heb regelmatig een droge en jeukende eikel en pijn in mijn rechter bal dit speelt nu al meer dan een jaar , de klachten gaan op en af soms is het er niet soms zijn de klachten ligt aanwezig soms erg aanwezig..
    Ik voel ook regelmatig iets diks/opgezet aan mijn bal ik DENK dat dit een ader of zaadleider is.
    ( het is ook gevoelig als ik het aanraak soms zelfs pijnlijk! ) bij de andere bal is dit niet zo opgezet.
    Mijn dokter dacht aan een varicocèle ik heb 2x een echo gehad bij de Uroloog die zag beide keren niks! Waarop ik toch weer de huisarts heb gebelt en die gaf aan dat het alsnog een varicocèle kon zijn en dit niet altijd zichtbaar hoeft te zijn op een echo als de klachten op en af gaan omdat het dan niet altijd geirriteerd is of iets in die richting.. ik kan het verkeerd verwoorden maar iets in die richting zei de HA.

    nu heb ik er weer erg last van ook zit me balzak niet fijn in me onderbroek het zit ongemakelijk en is ook regelmatig pijnlijk de laatste dagen ik heb een foto gemaakt denk jij bij het zien van deze foto en mijn verhaal dat het om varicocèle gaat of denk je aan iets anders zo ja wat dan?

    Alvast bedankt Gr.

    Bijlagen:
    Reageer
Reageer op: Varicocele


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief