Varicocele

 • #1

  Ik ben een 33 jarige man en heb een varicocèle aan mijn linkerbal, het komt en gaat en is al zo'n 12 jaar aanwezig, maar werd voorheen niet herkend door de dokter, nu is mijn bal geschonken, hiervoor ben ik naar de uroloog gegaan die bevestigde dat het een varicocele, en dat mijn linkerbal abnornaal kleiner is, maar wil mijn niet laten opereren omdat het risico op complicaties groot zou zijn.

  Vorig jaar merkte ik dat mijn sperma minder volume heeft en erg waterig is geworden, hoewel de kleur nog een beetje wit is, ben ik bang dat ik minder vruchtbaar ben.

  Naast deze klachten heb ik ook meer dan een jaar gevoelloze penis en ballen, maar mijn testosteron goed, hiervoor ben ik al bij de uroloog en neuroloog geweest, die vermoeden dat er zenuwbeschadiging is.

  Zijn deze problemen met elkaar verbonden en moet ik toch aandringen op een operatie? Ik word namelijk al meer dan een jaar van het kastje naar de muur gestuurd, voor elk onderzoek moet ik maanden wachten en kost een vermogen en ik heb het gevoel dat ik geen stap verder kom.

  Reageer
  #2

  Dat is moeilijk te zeggen. Het is namelijk de vraag in hoeverre je het risico op complicaties wilt accepteren. Dat je sperma waterig is en wat minder volume heeft wil niet p[er definitie zeggen dat je minder vruchtbaar bent. Maar dat kun je dus wel laten onderzoeken. Ik kan zo niet zeggen of de problemen met elkaar in verband staan. Vraag je huisarts om een vruchtbaarheidsonderzoek te doen. Berspreek dan ook de risico's van een operatie zodat je daar een weloverwogen beslissing over kunt nemen

  Reageer
  #3

  Hoi John, dankjewel voor je snelle reactie en je inzet op dit forum.

  Ik zal de huisarts om een onderzoek vragen en de operatie na overleg van de risico's overwegen.

  Reageer
  #4

  Succes !

  Reageer
Reageer op: Varicocele
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief