wat moet ik doen!!

  • #1

    hoi ik heb een dochter bijna negen wel is ze licht hedicapt
    ze eet laatse tijdt slecht ze drinkt ook niet zo veel ze krijgt nutridrink dat ze wat binnen krijgt maar ik wil niet haar leven al die nutriadrink geven ze moet ook haar groente en vruit dat ze ook genoeg binnen krijg ze loop nu bij de kinderarts ik heb elkedag haast ruzie met haar met eten ik kan haar ook niet elkedag broodt of krentebol geven is er iemand die het ook heb met je zoon of dochter graag wil ik wat tips hebben dankje groetjes mams a

    Reageer
    #2

    eten / niet eten is vaak een strijd om macht, ga er niet in mee.
    Maak er geen ruzie om.

    Bied gezonde dingen aan, geef haar in ieder geval geen snoep en koek, maak fruit klaar, vraag haar welke groenten ze dan wel wil eten, geen keuzes? dan kies jij, mijn kinderen mochten vroeger 2 dingen op noemen die ze echt niet lusten de rest moesten ze gewoon eten.
    1 bruine boterham met kaas op? dan mag ze er een met zoet kiezen.
    Een krentenbol af en toe kan best, doe er dan wel een plakje kaas op.
    Zorg dat ze voor het eten niet teveel drinkt, dit neemt de eetlust weg.
    Een lekker volle soep wil er vaak wel ingaan of spinazie pannenkoeken, een omelet met groenten......vissticks? rauwe wortelen. Meestal succes: witte bonen in tomatensaus, kortom praat eens wat ze wel lekker vindt en maak dat klaar maar zorg dat je tenminste een heel rijtje krijgt om uit te kiezen, zo niet, dan kies jij. Kleine porties? Laat haar dan tussendoor iets gezonds eten.
    Sterkte! Brenda
    misschien hebben andere moeders nog ideeen? of doen ze het anders?

    Reageer
    #3

    Hoi,
    Is er een reden voor te vinden dat ze slechter is gaan eten? Wat zei de kinderarts erover? Misschien zit ze niet lekker in haar vel en eet ze daarom minder. Dan moet eerst deze oorzaak aangepakt worden.
    Belangrijk is inderdaad er geen strijd van te maken. Ik sluit me wat dat betreft aan bij wat Brenda zegt en ook haar verdere tips zijn prima.
    Als je denkt dat ze te weinig vitamines binnenkrijgt, kun je haar ook een multivitamine geven. Al is het maar voor je eigen geruststelling. Er zijn ook veel soorten drinkfruit etc. verkrijgbaar. Misschien vindt ze dat lekker.
    Succes ermee en laat je ons weten hoe het gaat?

    Reageer
Reageer op: wat moet ik doen!!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief