dromen

  • #1

    onze zoon van net 2jaar is nooit een gewelidge slaper geweest. Met regelmaat sliep hij onrustig ( draaien en praten in slaap) maar dat ging allemaal nog wel. Nu droomt hij sinds een week erg en zelfs nachtmerries komen er aan te pas. Hij kan nog niet goed zeggen wat er aan de hand is maar is volledig in paniek en is bijna niet rustig te krijgen. Hij lijkt ook echt angstig te zijn. Alleen bij mij op schoot wordt hij rustig. Wat zou dit toch kunnen zijn en wat kan ik er aan doen? heeft iemand ervaring met zijn/haar kind die ook zo vreselijk droomde?
    Graag hoor ik van jullie, ALvast bedankt.

    Groetjes.

    Reageer
    #2

    ja, ik heb zo'n kind. Nu is ze volwassen maar droomt nog vaak raar/eng. Als kind moest ik haar inderdaad op schoot nemen, echt vreselijk. Vooral als kinderen stressvolle dingen meemaken is het weer erger. Probeer rust en regelmaat in zijn leven aan te brengen en zeg samen 's avonds dat de boze dromen weg moeten blijven! Doe dat elke avond voor het slapen gaan. Succes.

    Reageer
    #3

    Ik heb zelf als kind hevig gedroomd en nu weet ik dat de oorzaak hiervan de onrust in mijn omgeving geweest is. Bij ons thuis was er vaak ruzie, en daar was ik bang van. `s nachts gooide ik het eruit.
    Natuurlijk hebben jullie nooit ruzie en is alles pais en vree maar de nummer 1 oorzaak van een kind met nachtmerries is de onsrust van de ouders. ga dus bij jezelf te rade en los je eigen problemen op en zorg in ieder geval dat je ze niet in de buurt van je kind uitleeft.

    Reageer
    #4

    Ruzies hebben we echt niet en alles loopt zoals we het gewend zijn. We hebben wel , 3 maanden geleden, wat onrust gehad door het overlijden van mijn moeder maar de draad hebben we echt wel opgepakt.
    Het is inderdaad wel een joggie wat alles meepikt van overdag en dat dan moet verwerken. Hem ontgaat werkelijk niets.
    Ikhoop zo dat het snel minder wordt.

    bedankt alvast voor jullie reacties

    Reageer
Reageer op: dromen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief