Trilling/resonantie in linker oor bij aangeboden geluid

 • #1

  Sinds een half jaar heb ik last van een soort van resonantie in een oor indien er geluid wordt aangeboden. Deze is met name waarneembaar met middentonen en niet bij lage of hoge frequenties. Een belangrijk punt is dat deze resonantie niet aanwezig is als ik onder,- of bovendruk in het oor creƫer. Iemand een idee wat de oorzaak kan zijn?
  Ben maanden geleden al bij de huisarts geweest en deze heeft alleen een doffer trommelvlies geconstateerd en heb toen neusspray gekregen om een eventuele verstopping van de buis van Eustachius te verminderen. Dit heeft echter geen verbetering gebracht, afgelopen week mijn neus meerdere dagen gespoeld met zoutwater maar geen verbetering....

  Reactie
  #2

  dat is moeilijk te zeggen. Je oor zal toch iets beter onderzocht moeten worden. Vraag aan de huisarts een verwijzing voor de KNO arts

  Reactie
  #3

  Tandor,
  Bedankt voor je reactie.
  Het lijkt mij inderdaad ook dat een KNO arts verder onderzoek naar mijn probleem moet verrichten. Ik denk dat een drukmeting wat opheldering zal bieden.

  Reactie
  #4

  Hoe s het afgelopen?

  Heb nl. exact dezelfde klacht.

  Reactie
  #5

  Ik heb hier ook al enkele maanden last van. Voornamelijk als ik zelf zing/ander geluid produceer en iets minder vaak van andere bronnen.

  Ik bel de huisarts waarschijnlijk week a.s. en zal het hier delen voor je @Fwj.

  Reactie
  #6

  Deze klacht is voor mij zeer herkenbaar. Ik heb rechts een resonantie ook op het middengebied met name bij zgn transients zoals een harde piano aanslag of een sopraan. Als ik mijn rechteroor dicht houd klinkt alles uitstekend. De klacht wijzigt inderdaad als ik opzettelijk gaap, het wordt dan minder. Ben naar het VU MC geweest en daar is een gespecialiseerde afdeling, waar alles is onderzocht. Zij konden mij niet zeggen wat de oorzaak zou kunnen zijn en of er iets aan gedaan kan worden. Als je een luidspreker overbelast wil er wel eens een draadje van de spoel 'afbranden' en de luidspreker loopt dan aan, wat je dan hoort is vergelijkbaar met mijn klacht, een resonatie 'ratel' geluid. Het is niet pijnlijk, maar als muziekliefhebber wel uitermate hinderlijk. Wellicht zou een MRI van mijn oor uitsluitsel geven, maar ik ben wat terughoudend omdat er mensen rondlopen met veel ernstiger klachten die de beschikbare MRI capaciteit vermoedelijk harder nodig hebben. Ik ga het weer bespreekbaar maken met mijn huisarts, want de KNO ontwikkelingen volgen elkaar momenteel erg snel op. De 'gewone' KNO kon in elk geval visueel niets waarnemen wat eea zou kunnen verklaren.

  Reactie
  #7

  Ik ben wel benieuwd hoe dit afgelopen is. Ik heb deze klachten ook en ben al bij een kno arts geweest maar er kwam niks uit het onderzoek. Alles normaal op de echte hoge tonen na. Komt ook omdat ik een lichte pieptoon in beide oren heb.

  Mijn trommelvlies vangt de tonen niet helemaal normaal op en dat kan wel eens irritant zijn.

  Ga ook een second opinion doen. Huisarts staat erachter.

  Reactie
  #8

  Vandaag 3-7 voor second opinion bij KNO arts geweest maar zij kunnen niets doen was al snel duidelijk. Probleem zit in middenoor. Waar precies weten ze niet. Oor is verder goed. Heb nergens last van op de resonantie na. Moet ik dus mee leren leven.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Trilling/resonantie in linker oor bij aangeboden geluid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief