Kaakholteontsteking / sinusitis

 • #1

  Ik kamp sinds oktober met de volgende klachten: flinke hoofdpijn aan de linkerkant hoofd, drukkend plekje boven mijn oog, af en toe gevoelige kaak en zware vermoeidheid. Voor de hoofdpijn slikte ik dagelijks pijnstillers. Sinds januari is dit eigenlijk (vanzelf) weg gegaan: de pijnlijke plek en mijn kaak zijn gevoelig, maar niet zo storend dat ik me beperkt voel. Echter de zware vermoeidheid is al die tijd aangebleven, dat wil zeggen in sommige weken zit ik op 30% van mijn energie: de dag doorkomen is soms pittig, bij veel prikkels stort ik volledig in en als het even kan lig ik om 1900/2000 uur in mijn bed om er de volgende dag om 0700 uur pas weer uit te komen.

  Onlangs is een kaakholteonsteking geconstateerd. Sinds die tijd heb ik neusspray (Fluticason nspr 27,5MCG/DO), spoel ik 3 tot 4 keer per dag met een zoutoplossing mijn neus en heb ik twee antibioticakuren gehad (Amoxi/Clav T OMH 500/125MG en Klacid SR TABL MGA 500MG in combinatie met Prednisolon Tabl TABL 20MG), nogmaals ik heb geen pijnklachten meer, ik houd enkel zware vermoeidheid. Misschien nog belangrijk om te vermelden dat ik ook sinds oktober geen verstopte neus o.i.d. heb gehad, dus het is niet zo dat het daar nu dicht zit. Het lijkt echt nog in mijn holtes te zitten?

  Mijn KNO-arts stelt een FESS-operatie voor, maar daar zie ik echt verschrikkelijk tegenop.

  Heeft iemand ervaring met voorgenoemde klachten? Kan de zware vermoeidheid echt komen van de kaakholtontsteking? Zijn er andere methodes/medicijnen om er vanaf te komen zonder operatie?

  Reageer
  #2

  De vermoeidheid kan idd door een ontsteking in kaak- bijholten veroorzaakt worden. Of er andere opties zijn kan ik zo niet beoordelen. Dat is iets voor de KNO arts.
  Je zou eventueel voor een second opinion naar een andere KNO arts in een ander ziekenhuis kunnen gaan

  Reageer
Reageer op: Kaakholteontsteking / sinusitis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief