Heftige bijholteontsteking HELP

 • #1

  Hallo!

   

  Hopelijk kan iemand me hier geruststellen of helpen.

   

  Ik heb morgen twee weken last van een zeer heftige holteonsteking. Het begon met hoesten en verkoudheid. Toen pijn aan mijn tanden en toen deed mijn hele gezicht pijn. Heftig ook.. heb ruim een week 1000mg en 400 ibu genomen 3x daags om de dag door te komen. De ergste pijn is nu voorbij. Vooral de hoofdpijn is minder geworden. Ik heb in dit proces geen een keer koorts gehad maar ik kan het verder alleen omschrijven als zeeeer pijnlijk. Wangen, jukbeenderen, kaken, gebied naast mijn neus. Alsof ik met een honkbalknuppel ik mijn gezicht geslagen ben.

   

  Ik heb met deze klachten mijn huisarts opgebeld en zij gaf aan: bijholteontsteking.  Goed met zoutoplossing sprayen (eerst met xylo maar niet langer dan 7 dagen), stomen, neusdouches en pijnstilling.

   

  Na een week was ik de pijn zo zat dat ik een antibiotica kuur vroeg. Heb deze gekregen maar ik las de bijwerkingen en heb besloten het nog een tijdje aan te zien.

   

  Inmiddels gaat het beter. Snot is minder, hoofdpijn minder. De ochtenden/begin middag gaan goed maar dan komt het weer.. kloppende kaken, pijnlijke wangen. Ik zie mezelf iet als iemand met en lage pijngrens.. het is echt een rotgevoel.

   

  Nu is mijn vraag: is het normaal dat dit zo lang duurt? Moet niet die AB gaan slakken ookal is het algemeen bekend dat dit niet goed werkt bij een bijholteonsteking?

   

  Ik hoor graag ervaringen van lotgenoten!

   

   

  Reactie
  #2

  Over de bijwerkingen van de paracetamol en de brufen heb je je geen zorgen gemaakt?
  Een bijholteontsteking van wel enkele weken duren.

  Reactie
  #3

  Ja, natuurlijk wel. Maar hier ben ik bekender mee en het was ook niet bepaald uit te houden zonder..

  AB schijnt zelden te helpen bij een bijholteontsteking dus ik vind het zonde om mijn leef nog meer om zeep te helpen met een middel dat hoogstwaarschijnlijk niet werkt. Maar oke.. dat ik er dus al twee weken last van heb is niet vreemd.

  Reactie
  #4

  De infectie gaat er wellicht niet mee weg, maar de AB kan wel de klachten aanzienlijk verminderen

  Reactie
Reageer op: Heftige bijholteontsteking HELP
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief