Droog neusslijmvlies

 • #1

  Beste lezers,

  ik had al een tijdje last van erg een droog neusslijmvlies, korstjes in de neus en veelal smorgens bij neus snuiten wat bloed stukjes.

  Nu was ik onlangs 2 weken in portugal, hier merkte ik dat na enkele dagen deze symptomen verdwenen.

  Nu weer thuis gekomen heb ik na 2 dagen weer last, ik begin me af te vragen of er soms iets verkeerd is met het huis vreemde stoffen ?? Of is er een
  andere wellicht minder ernstige verklaring voor ?

  Hoop dat jullie mij verder kunnen helpen.

  Groeten

  Bart

  Reactie
  #2

  Droge slijmvliezen zijn direct gerelateerd aan het interne milieu in huis of op kantoor. Als je te weinig lucht in huis, of als de airconditioning veel aanstaat dan wordt de lucht droog en dus je slijmvliezen. het ligt dus aan de droge lucht binnenshuis!

  Reactie
  #3

  droge neusslijmvliezen heb ik mijn leven lang last van.
  Elke dag droge korstige neus met bloed korsten.
  Ik ben 54 jaar oud dus dat al is heel erg lang.
  De reden van mijn droge neus is overgevoelig voor luchtjes. Alles wat anders ruikt dan de buiten lucht reageer mijn neus op stof en stuifmeel, afval containers, verf, tapijt, geurende bloemen deoderant,zeep en wasmiddelen, wasverzachters, is het ergste. dus na mijn mening is een droge neus een uiting van allergie.

  Reactie
  #4

  Allergie wil zeggen dat u overgevoelig bent voor bepaalde stoffen in uw omgeving. Wanneer u met deze stoffen in aanraking komt, ontstaat er een afweerreactie van uw lichaam. Dit kan zich op verschillende manieren uiten: bijvoorbeeld als jeuk of vlekjes op de huid, in hooikoortsklachten zoals gezwollen oogleden, tranende ogen, een loopneus, kriebel in de neus en niezen; en in astmatische klachten zoals hoesten of benauwdheid.

  Lees verder in de folder over chronische neusklachten en allergie van het Nederlands Huisartsen Genootschap:

  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBR5b.htm

  Reactie
  #5

  Ik gebruik altijd NISITA neuszalf bij droog slijmvlies. Kun je zo bij de apotheek halen en werkt goed!

  Reactie
  #6

  Ik gebruik altijd NISITA neuszalf bij droog slijmvlies. Kun je zo bij de apotheek halen en werkt goed!

  Reactie
  #7

  Hallo Bart,

  Ik herken jou klachten. Doordat ik steeds wat vaseline in mijn neus doe zijn die bloederige korstjes weg maar het slijmvlies blijft pijnlijk.

  Ben benieuwd of jij er ondertussen achter bent wat de boosdoener is of was.

  Ik heb vandaag wel de vochtvreter die onder mijn bed stond de slaapkamer uit gedaan.

  Verder ben ik sinds een paar dagen gestopt met Otrivin neusspray tegen allergie.

  Judith

  Reactie
  #8

  Hoelang heb je Otrivin gebruikt? Je mag het maar kort gebruiken namelijk. Wist je dat? Heb je de bijsluiter van de Otrivin gelezen?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Lees ook:

  Te lang neusspray gebruikt
  http://www.dokter.nl/forum/Keel-neus-oren/214934-Help...-te-lang-neusspray-gebruikt.html

  Otrivin verslaving
  http://www.dokter.nl/forum/Keel-neus-oren/62063-otrivin-verslaving.html

  Altijd neusdruppels
  http://www.dokter.nl/forum/Keel-neus-oren/63074-Altijd-neusdruppels.html

  Chronisch verstopte neus
  http://www.dokter.nl/forum/Keel-neus-oren/65073-Chronisch-verstopte-neus.html

  Verslaafd aan neusspray
  http://www.dokter.nl/forum/Keel-neus-oren/62476-Verslaafd-aan-neusspray.html

  Otrivinisme
  http://www.dokter.nl/forum/Keel-neus-oren/63597-otrivinisme.html

  Reactie
  #10

  Dank je voor reactie Merel.

  Ik gebruikte Otrivin al een hele poos, te lang dus waarschijnlijk.

  Ondertussen vermoed ik dat ik een soort koortsblaar in mijn neus heb. Ben begonnen met Fenistil. Langzaam wordt het beter.

  Reactie
  #11

  Bij het gebruik van Fenistil gaat u bij de volgende gevallen naar de huisarts: bij zeer vochtige of geïnfecteerde wonden, bij chronische wonden, bij zeer verontreinigde of vergevorderde geïnfecteerde wonden, bij grote en diepe wonden, bij zeer pijnlijke wonden, bij wonden bij diabetici, bij grote en hevige brandwonden en verbranding bij kinderen, bij een bloedaandoening, en bij een verzwakt immuunsysteem.

  Reactie
  #12

  Ik heb ook neusspray's gebruikt maar dat hielp bij mij niet, wat veel beter helpt zijn neusdouche's je kan het kopen bij apotheken of je kan een neusdouche maken hiervoor heb een bidon of flesje met bidontuitje nodig die gevuld is met lauw water (dat gemengd is met en een theelepel zout)Je buigt een beetje voorover en houd je adem in.Vervolgens breng je de fles naar je neus toe {houd je arm tegen je lichaam en wentel je hoofd iets in richting van de neusgat die gespoeld word en knijp het water in het flesje in je neus. Het is de bedoeling dat het water via de andere neusgat eruit komt. Als er een beetje water in je keel komt is dat niet erg gewoon uitspugen. Helpt ook bij neusverkoudheid, ontstekingen. Veel succes.

  Reactie
  #13

  Het is ook goed om een apparaat in huis te gebruiken om vocht in te brengen. Onze huizen zijn veel te droog. ook goed voor droge ogen. verder voor de korsten in de neus Euphorbium neusdruppels. Is in Duitsland goedkoper dan hier. Is homiopatisch

  Reactie
  #14

  Ook ik heb erg veel last gehad van een droog en steeds weer een ontstoken neusslijmvlies.Het doet vreselijk veel pijn zoals: hoofdpijn - zere en opgezwollen neus gewoon afschuwelijk. De k.n.o. arts heeft een aantal onderzoeken gedaan waaronder 2x een scan. Er blijkt niets raars aan de hand te zijn. Het was wel mogelijk om iets aan mijn neusslijmvlies te doen, hij had het over wegschrapen van het slijmvlies en om iets aan het neusschot te doen. ik was hier niet zo blij mee!!!
  Ik heb gezegd hierover eerst na te willen denken.
  Op een gegeven moment viel het mij op dat als ik wasmiddelen en wasverzachters gebruikte mijn neus erg prikkelde. Ik ben toen overgestapt op wasmiddelen en wasverzachters zonder parfum en kleurstoffen...(Neutral en het merk Klok moet ook prima zijn) en....het werkt!!!! mijn neus is weer prima totdat ik weer in aanraking met geparfumeerde wasmiddelen kom of van die geurdingetjes zoals bijv. Ambipur...HEB ALLES UIT HUIS VERWIJDERD WAT EEN OPLUCHTING. !!! Deze middelen komen bij mij het huis niet weer in.

  Reactie
  #15

  Ik heb sinds twee weken, sinds ik terug kwam van een week aan zee, een zeer droge neus die inwendig bloed, met bloedkorstjes als gevolg.
  Nu probeer ik er zo weinig mogelijk aan te prutsen, wat soms heel lastig kan zijn en gebruik een natuurlijke spray om hem af en toe te bevochtigen zodat ik eens mijn neus kan snuiten.
  Mijn neus doet ook veel pijn inwendig. Piekt en jeukt.
  Zou dit te liggen aan te droog neusslijmvlies zoals ik hier lees?

  Reactie
Reageer op: Droog neusslijmvlies
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief