Neusschelpen/neusslijmvlies

 • #1

  Hallo,
  Ik heb al een aantal jaar last van mijn neus. Ik voel namelijk dat mijn neusschelpen vaak wat opgezet zijn (lichte druk in de neus) de ene keer heb ik er minder last van dan de andere keer. Maar heb het soms ook een beetje benauwd. 3/4 jaar geleden ben ik wel naar de huisarts geweest want toen had ik er ook last van en toen zij de huisarts dat mijn neusschelpen erg dik waren en opgezwollen. Ik ben nu 19 en ik vraag mij nu af wat het nu precies is. En is er eventueel een medicijn voor die je gewoon bij een drogisterij kan krijgen?

  Reageer
  #2

  Ik denk dat het beter zou zijn om eerst nog eens terug te gaan naar de huisarts. Eerst zal duidelijk moeten zijn wat de oorzaak is voordat je er iets kunt doen.

  Reageer
  #3

  Enige jaren geleden zijn mijn benauwdheidsklachten verholpen door het chirurgisch verkleinen van de neusschelpen. Daarvoor heb ik tijden lopen rommelen met otrivin en andere sprays. Sinds die operatie heb ik het niet meer benauwd gehad. Had ik echtveel eerder moeten laten doen.
  Ik zou allereerst een afspraak bij een kno arts maken en kijken wat zijn diagnose is.
  Veel sterkte en succes

  Reageer
  #4

  Neusschelpverkleiningen gaan helaas nogal eens mis. De neusholte kan ook veel te wijd worden als het weefsel teveel krimpt. Je kunt er ENS van krijgen, Empty Nose Syndrome.
  Dit word verzwegen door artsen. Niet iedere neus kan de celon of conchotomie verdragen. Klachten als extreme duizeligheid, vermoeidheid en pijnklachten bij ademen kunnen het gevolg zijn. Denk dus goed na over de neusschelpverkleining. Het is echt geen grapje. Ik heb 4 jaar geleden een celon laten doen en krijg veel te veel lucht binnen, mijn leven is in een hel veranderd hierdoor. Gewoon zomaar, na een simpele operatie. Zie http://www.neusschelpverkleining.nl voor echte, eerlijke info over neusschelpverkleiningen.

  Reageer
Reageer op: Neusschelpen/neusslijmvlies
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief