Pijn in de keel

 • #1

  Beste mensen,

  Sinds een paar dagen (om precies te zijn 6) heb ik last van mijn keel. Als ik moet hoesten dan komt er soms slijm mee maar ook vaak heel erg weinig.

  Het is vooral als ik moet slikken dat ik pijn heb in me keel. Ik eet veel snoepjes die het een beetje verminderen en ben al dag thuis geweest maar lijkt net alsof het erger word.

  Me keel is niet opgezwollen ofzo maar doet van binnen pijn tijdens het slikken. Ik weet niet of het nou keelontsteking is want deze vorm heb ik namelijk nog niet gehad. Ik dacht ik meld het even hier voordat ik door de dokter laat nakijken. De griep heerst in het land dus ik dacht dat het gewoon een koudje is. Vooral in de ochtend als ik net wakker word dan zit het helemaal vast lijkt het. Ben ook verkouden.

  Het is al een paar keer gebeurd, dat het minder werd in de middag en dat het de volgende dag weer terugkwam.

  Reactie
  #2

  het lijkt me niet accuut en ernstig.
  haal even bij de drogist of apotheek Tonsiotreen keeltabletten deze helpen goed. en zuig af en toe een dropje of neem een waterijsje.
  als je koorts krijgt of het is na een week niet over kun je even de huisarts bellen.
  Beterschap Brenda

  Reactie
  #3

  Een virale bovenste luchtweginfectie gaat in de regel vanzelf over. het is niet zinvol antibiotica voor te schrijven. Antibiotica verkorten de ziekteduur nauwelijks.

  Gezond eten, voldoende bewegen, warm aankleden, en de natuur haar gang laten gaan. Het gaat vanzelf weer over. Mocht het toch erger worden ga dan even naar de huisarts. De infectie kan zich dan uitgebried hebben of er kan een nieuwe infectie bovenop de huidige gekomen zijn.

  In principe niets om je nu zorgen over te maken. Houd een vinger aan de pols...

  Reactie
  #4

  Kort door de bocht zijn er vijf gezondheidskenmerken die wijzen op een ernstige aandoening.

  één:
  Verlamde of verdoofde ledematen, tintelende gevoelens, verwardheid, duizeligheid, dubbel zicht, moeilijk praten of moeilijkheden om de woorden te vinden, en een zwak gevoel, vooral aan één kant van het gezicht of het lichaam, en plotselinge, hevige hoofdpijn. Dit kan een hersenbloeding zijn.

  twee:
  Pijn of benauwdheid op de borst of in de linkerarm of aan de linkerkant van het lichaam, koude zweetaanvallen, algemene zwakheid, misselijkheid en overgeven, en kortademigheid. Dit kan een hartaanval zijn.
  Een algemeen gevoel van zwakte, duizeligheid, een hevig kloppend hart, kortademigheid, hevig zweten, misselijkheid en braken. Dit kan ook een hartaanval zijn.

  drie:
  Gevoeligheid en/of pijn in je kuit, pijn in de borst, kortademigheid of het ophoesten van bloed. Dit kan een stolsel in uw bloedvaten zijn.

  vier:
  Bloed plassen, zonder pijn. Dit kan kanker zijn.

  Vijf:
  Piepende of moeilijke ademhaling en andere astma-symptomen die blijven aanhouden zonder verbetering vragen om spoedverzorging. Dit kan astma zijn.

  Reactie
  #5

  Bedankt mensen,

  Heb 2 dagen rust gehouden en slikken gaat goed.
  Nu hoest ik alleen wat meer dan anders maar komt goed.

  Reactie
  #6

  Was dus een virusje. Gelukkig komt de lente eraan, en laten we de maanden met ziekte, zwakte en misselijkheid weer achter ons.

  Reactie
  #7

  Keelpijn komt en gaat, iedere winter weer, en langzaam bouwen we aan ons immuunsysteem.

  Reactie
Reageer op: Pijn in de keel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief