Globus gevoel

  • #1

    Goedenavond.
    Ik heb sinds begin juli last van een brok gevoel in mijn keel. In eerste instantie een paar weken door gelopen daar mee omdat ik al eerder een globus gevoel heb gehad.
    Toch naar de dokter gegaan en die heeft gevoeld aan mijn nek ivm klieren ofzo.
    Niks gevonden en na overleg zou het kunnen komen door het proberen te stoppen van omeprazol. Dat is niet gelukt overigens.
    Toen een week of 2 geen klachten en dan komt het zomaar weer terug en dan blijft het weer een paar dagen weg. Weer naar huisarts en doorverwezen naar kno arts.
    Deze heeft gevoeld aan de hals en heeft mijn keel bekeken via de neus met een slang. Ik heb geen last van moeite met slikken en val ook niet af. Maar toch blijft het een rot gevoel en af en toe moet ik koren van het gevoel en soms ook een Hèze stem. En dan kan het zo maar een paar dagen weg zijn. Als ik soms bezig ben en er niet op let lijkt het weg te zijn. Ik heb ook een bipolaire stoornis dus kan er soms echt angstig van worden en denken dat het iets ergs is.

    Reageer
    #2

    De KNO arts heeft niks raars gezien op de stembanden of kanker ofzo.

    Reageer
    #3

    Het lijkt soms wel alsof het gevoel van uit mijn nek komt.

    Reageer
    #4

    Ik denk dat het toch voor spanningsklachten en hyperventilatie is dat die klachten veroorzaakt. De belangrijkste aanwijzing daarvoor is:
    Als ik soms bezig ben en er niet op let lijkt het weg te zijn

    Reageer
    #5

    Spierspanningen

    Reageer
    #6

    Wat kan je daar aan doen aan die spierspanning.
    Het gevoel zit links onder in mijn keel

    Reageer
    #7

    Spierontspanningsoefeningen. Daar kun je voor naar een fysiotherapeut gaan

    Reageer
    #8

    Nou ben ik weer een paar weken verder maar de klachten houden aan. Maar hoe kan je door spierspanning een prop gevoel krijgen. Af en toe braakneigingen door zo een prop gevoel. Een beetje met kuchen een lichte metaal smaak. Maar het lijkt wel soms vanuit mijn nekwervel te komen. Of kan dit ook door spierspanning en komen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dat kan door spierspanning komen

    Reageer
    #10

    Maar hoe kan spierspanning dan een brok gevoel geven

    Reageer
    #11

    Omdat je zo ook spanning op je slokdarm krijgt

    Reageer
    #12

    En voor die klachten kan je dus naar de fysio.
    Omdat ik af en toe ook zo een slijmprop in mijn keel heb zitten die niet weg wil lijkt wel.

    Reageer
    #13

    Dat klopt

    Reageer
    #14

    Goedendag.
    Ik ben weer reeds naar de huisarts geweest voor deze klachten. Zij zegt dat de KNO echt niks gezien heeft. Ze zegt dat het waarschijnlijk toch echt door Angst en spanning is waardoor ik de klachten heb. Maar heb nu ook veel slijm in keel
    en mijn neus zit dan achter in verstopt lijkt wel met wat taaiig slijm. En soms paar dagen weer weg dat snot en slijm gevoel en dan weer een paar dagen last. Dat brok gevoel blijft wel steeds aanwezig soms wat minder en dan weer wat meer. Kan dit echt allemaal daar spanning en angst komen.

    Reageer
    #15

    Ja dat kan zeker

    Reageer
Reageer op: Globus gevoel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief