Globusgevoel

 • #1

  Hey, Ik loop al een tijdje met een brok gevoel in mijn keel. Mijn dokter denkt dat het door psychische klachten komt. Dit omdat ik veel stress ervaar, maar nu heb ik ook last bij het eten en drinken net alsof het dan ergens tegen aankomt en zo doende voel ik het ook in mijn rug. Kan dit ook door die psychische klachten komen of heb ik misschien toch medische klachten? De klachten wisselen ook heel erg.

  Reageer
  #2

  Het klinkt of je hyperventileert en dat past heel goed bij psychische klachten.

  Een fysiotherapeut kan je helpen er mee om te gaan en er van af te komen.

  Reageer
  #3

  Dat stelt mij al iets meer gerust. Ik voel het namelijk ook niet altijd bij het eten en drinken. Net alsof ik momenten heb van verkeerd slikken en dat het dan voelt dat het ergens tegen aankomt. Ook merk ik dat ik vaak soort benauwd word tijdens het eten.

  Reageer
  #4

  Ook dat past bij idd hyperventilatie. Door de te hoge (borst ipv buik) ademhaling kun je niet goed slikken

  Reageer
  #5

  Bij globus is het ook vaak de angst voor iets ernstigs die het in stand houd. Een onderzoek door een KNO arts zou dit kunnen uitwijzen.
  Ik heb het ook gehad en bij de kno was ook niks bijzonders te zien dus dan kom
  Je op globus uit. Ik heb er haast wel een half jaar last van gehad.

  Reageer
  #6

  Ik ben inderdaad wel vaak bang vandat drinken niet meer lukt of dat ik mijn stem kwijt raak. Want heb ookal allerlei medicijnen geprobeerd tegen maagzuur enzo en niks hielp. Zelf durf ik ook niet zo goed naar de kno arts omdat ik bang ben voor zo’n onderzoek met slang. Maar de laatste tijd merk ik ook wel dat ik mij veel opgejaagd voel.

  Reageer
  #7

  Ook dat opgejaagde gevoel past bij hyperventilatie

  Reageer
  #8

  Dan zal dat het wel zijn. Ben er ook te veel mee bezig. Altijd dat bewuste slikken ook.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dat kan dan inderdaad psychisch zijn. Vooral hyperventilatie kan dat veroorzaken

  Reageer
  #10

  Doe eens de test op
  https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/?_gl=1*ci7jnv*_up*MQ..*_ga*MTY5NDIxNjI5NS4xNjgzMDQ2NTg4*_ga_LV1YLS3BJW*MTY4MzA0NjU4Ny4xLjAuMTY4MzA0NjU4Ny4wLjAuMA..

  Reageer
  #11

  Als ik dan rustig ben heb ik ook niet echt het idee dat er iets medisch is, maar zodra dan die paniek er weer inschiet lijkt het net alsof de symptomen altijd er zijn terwijl ik ook wel momenten heb van dat het goed gaat. Alleen momenteel heb ik gewoon heel veel last van het brok gevoel en dan zo af en toe met eten en drinken dat het lijkt alsof het tegen een brok aankomt. Ook veel slijm ervaar ik en dan nu ook soort branderig gevoel.

  Reageer
  #12

  Ga, zoals eerder al geschreven, voor ademhalingsoefeningen naar een fysiotherapeut en vraag aan je huisarts een verwijzing voor een psycholoog voor de paniekaanvallen en de angsten

  Reageer
  #13

  Had de test ook gemaakt, maar ik ontvang geen uitslag. Heb twee e-mails gebruikt.

  Reageer
  #14

  Probeer het nog eens met deze link.

  Reageer
  #15

  Het lukt niet om op uitslag te drukken.

  Reageer
Reageer op: Globusgevoel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief