Alles ruikt hetzelfde

 • #1

  Beste,

  Ik ben een jongeman van 28 jaar.

  Ik heb begin dit jaar Corona opgelopen (zwaar) en ben nu wel hersteld en gevaccineerd. Wat nog steeds anders is, is het ruiken en proeven.

  Ik ben langs de huisarts geweest, hij geeft aan; het heeft tijd nodig.
  Het is nu echt heel irritant aan het worden maar is er echt niks om mijn reuk en smaak weer normaal te krijgen?

  De dingen die EXACT hetzelfde ruiken / proeven:
  1. Ei
  2. Ui
  3. Kip
  4. Een mensen scheet
  5. Een mensen zweet
  6. Pitten
  7. Benzine
  9. Deo / Parfum

  Letterlijk, alle bovenstaande dingen ruiken / proeven hetzelfde!!!! Het is echt zo irritant aan het worden. Ik begrijp er niets meer van.

  Weet / heeft iemand hier ervaring mee? Is het opgelost? Wat heb jij gedaan om het op te lossen? Wat helpt?

  Alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  Ik heb ook corona gehad met hele milde verschijnselen, ongeveer een klein half jaar geleden. Koffie smaakt al die tijd als slootwater, en hoewel ik het nog veel drink kan ik niet zeggen dat ik lekker geniet zoals voorheen. Maar nu, sinds een week of 2 is de boel op hol geslagen lijkt het wel, het is erger geworden. Ik ruik bij bepaalde dingen een hele vieze lucht, ik zou het omschrijven als een chemische zweet uienlucht. Met name bij vleesproducten wordt ik er echt onpasselijk van. Mijn zweet ruikt ook chemisch....

  Ik ga  zelden naar een dokter,  ik ben ook niet gevaccineerd.  Toen ik een tijdje terug bronchitis had , heb ik bijna moeten smeken om antibiotica want de dokter vond het noodzakelijk dat ik me eerst liet testen bij de GGD voordat ik langs mocht komen. Maar ik durf gewoon niet zo´n lange stok in mijn neus.Uiteindelijk schreef hij een recept voor, pas nadat ik zei dat ik anders wel op internet medicijnen zou gaan kopen.

  Als je gaat googlen lees je bijvoorbeeld ook dat reuk-smaakverlies ook bij maagkanker voorkomt.   Ik hoop maar dat het aan de corona ligt. Het is wel vreemd dat bij mij de klachten na verloop van tijd erger werden in plaats van minder. Een lekker broodje beenham of een gehaktbal smaakt afstotelijk momenteel.

  Ik heb verhalen gehoord van mensen die eraf zijn gekomen door vaccinatie of door gebruik van neusspray. Anderen doen aan "geurtherapie`waarbij ze dan dagelijks potjes met verschillende luchtjes moeten ruiken. Je leest dat de meeste mensen er uiteindelijk wel vanaf komen, maar dat kan nog maanden duren. Laten we hopen dat dat snel gebeurt.

  Maar mocht iemand nuttige tips hebben hoor ook ik die graag !

  Reageer
  #3

  Hi Joris,

  Wat je hier beschrijft -> Met name bij vleesproducten wordt ik er echt onpasselijk van. Mijn zweet ruikt ook chemisch.... Ik heb exact hetzelfde!! Vleesproducten, bepaalde kruiden en zelfs scheet/zweet ruiken ZO chemisch... Ik moet zeggen dat dit pas na MAANDEN pas is opgetreden sinds Corona te hebben gehad.

  Zelfs uitlaatgassen van auto's ruiken hetzelfde als kip of ei of zweet of scheet.... De dokter kan er niets aan doen zegt hij. Ik ben gestopt met neusspray al een paar maanden want dat werd erger voor me. Vaccinatie gehad maar het is nog steeds aanwezig.

  Ik denk dat ik geurtherapie ga volgen ik laat het hier wel weten óf geurtherapie heeft geholpen of niet.

  Reageer
Reageer op: Alles ruikt hetzelfde
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief