Al 24u geen smaak of geur

 • #1

  Hallo

  Ik krijg sinds zaterdagavond (gisteren) geen smaak of geur meer, helemaal van niets, ik heb alles geprobeerd. Gisterenvoormiddag had ik wel nog een normale smaak + geur maar rond 18u 's avonds begon ik niks meer te ruiken of smaken de dingen helemaal nergens naar. Thuis zijn er 4 corona patiƫnten, de kans dat het corona is is inderdaad enorm groot.

  Morgen (maandag) moet ik me laten testen op corona, stel dat het corona is binnen hoeveel weken zou ik mijn smaak en geur dan hersteld moeten zijn? Ik voel me nu zeer depressief. Ik kan bij wijze van spreken een pot augurken sap in 1x leeg kunnen drinken omdat ik geen smaak of geur te pakken krijg...

  Reageer
  #2

  Dat is moeilijk te zeggen dat is voor iedereen toch anders

  Reageer
  #3

  Ik hoop dat het niet permanent is en dat mijn oude smaak en geur terugkomt.... zo'n leven kan niemand verderzetten....

  Reageer
  #4

  Het zal wel terugkomen maar het kan een tijdje duren

  Reageer
  #5

  Hallo

  We zijn al 2 weken verder, ik had me de 7de laten testen en het was inderdaad corona met hoge virale lading.

  Geur en smaakverlies heeft 4-5 dagen geduurd en daarna volledig terug hersteld. Ik had de 5de dag nog een halve dag last van druk op borst en daarna was ik volledig hersteld (dat dacht ik toch).

  Ik ben 24 jaar oud en kamp met de volgende problemen na corona:

  • Gisterenavond geholpen met het huishouden en toen ik ging slapen heb ik de volgende klachten gekregen:
   • ik kreeg ongeveer om de half uurtje een enorme hardklopping, dit hield paar seconden aan en verdween toen en kwam het na een half uurtje weer terug. (nu heb ik er geen last meer van)
   • Soort druk op mijn borst, niet op mijn hart maar op mijn borst, Als ik diep inadem krijg ik GEEN ontstekingen, dat is dus geen probleem. Ik voel enkel dat er een druk op mijn borst is (doet geen pijn) maar wel een vervelend gevoel.
   • Ten slotte heb ik last van vermoeidheid, ik heb gisterenavond heel veel pijn gehad aan mijn benen alsof ik een marathon heb gelopen terwijl ik maar geholpen heb met het huishouden (ook nog eens niet-intensief). Ik voel nog steeds vermoeidheid aan mijn beiden benen.
   • Ik merk dat ik daarom ook meer slaap nodig heb dan normaal, voor corona was 7-8u voldoende, nu heb ik om dezelfde energie te krijgen 9-10u slaap nodig. En zelfs dutjes door de dag wat ik voor corona zelden deed. Ik ben vandaag om 2u 's nachts gaan slapen en stond om 11.30 op. Ik voelde me niet helemaal uitgeslapen, na het plaatsen van dit bericht ga ik weer een half uurtje slapen

  Ik denk dat dit klachten zijn van corona wat ik over heb gehouden na herstel. Ik ben blij dat ik mijn smaak en geur volledig terug heb want mijn vrienden en familieleden van dezelfde leeftijd hebben een gedeelte of helemaal nog niks terug. De ene zelfs al een maand niet.

  Ik hoop dat die druk op mijn borst en de vermoeidheid weggaan want net zoals mensen die na maanden (8 maanden) hun smaak en geur nog niet terug hebben zijn er ook mensen die na maanden nog steeds niet verlost zijn geraakt van de druk op de borst en vermoeidheid.

  Reageer
  #6

  Niet onbelangrijk: Na de klachten van gisteren heb ik me zelf getest met een zuurstofmeter en alles bleek in orde (96% zuurstof gehalte) etc alles was in orde maar toch voel ik me niet lekker

  Reageer
  #7

  Ik heb nog steeds last van een soort druk (lichtjes) op mijn borst en op de rechterkant van mijn borst (juist naast de tepel) krijg ik steken (als ik erop druk, anders niet).

  Ik kon mijn adem 1,5 minuut inhouden voor corona, nu is dat nog hetzelfde dus op vlak van ademhaling of de capaciteit ervan merk ik geen verschil alleen dat vervelende lichte druk op mijn borst stoort mij. Als ik een dutje doe is dat weg voor een half uurtje en dan komt het terug

  Reageer
  #8

  Druk zit in het bovenste gedeelte van mijn borst dus boven de tepels en niet eronder. Hartklopping is normaal dus geen snelle hartklopping.

   

  Wat kan dit zijn en wanneer gaat dit over

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Het kan de nasleep van corona zijn. Je zult het moeten afwachten

  Reageer
  #10

  Ik zal eens tot eind deze week niet roken misschien helpt dat

  Reageer
  #11

  Hallo

  Inmiddels foto van mijn longen en bloed laten afnemen om te zien of er iets mis is en allebei waren perfect.

  Druk op de borst en gevoel van kortademigheid zijn al ongeveer een week weg behalve voel ik nog steeds een lichte lijk op mijn borst richting mijn armen. Ik heb hiervoor Spidifen gekregen en dat helpt maar ik kan dat helaas niet voor een lange periode innemen omdat het dan geen effect meer heeft.

  Helaas valt er volgens mijn huisarts niks te doen dan afwachten (kan maanden duren) het voelt alsof je je borsten hebt getraind zonder u te hebben om te warmen.

  Ik zal er helaas een lange tijd mee moeten omgaan. Hopelijk geneest het snel want later op mijn oudere leeftijd kan dit een zeer grote tegenvaller zijn.

  Reageer
  #12

  *lichte pijn op de borst

  Reageer
Reageer op: Al 24u geen smaak of geur
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief