Globus, benauwd geknepen gevoel met ademen

 • #1

  Hallo iedereen,

  Een aantal weken enkel het gevoel van een haartje in mijn keel af en toe, later heb ik af en toe een brokje gevoeld, dit is verdwenen en vlak daarna kreeg ik het gevoel dat mijn luchtstroom verhinderd werd met inademen toen ik van mijn mountainbike af stapte, dit viel mij toen op en de week erna heb ik dit niet meer gehad.

  wel sindsdien keel pijn gehad. de weken er op kreeg ik een erg pijnlijk strottenhoofd en kokhals gevoel onder het strottenhoofd in het kuiltje ook het benauwde gevoel is terug gekomen.

  pijn en kokhals gevoel zijn verdwenen maar het benauwde gevoel Is nog aanwezig.
  hij lijkt of er iets gezwollen is wat mijn luchtstroom belemmerd, als ik diep inhaleer heb ik geen last.

  het gekke is dat als ik een bak ijs op eet of een glas koud drinken in een keer opdrink dan is het even weg, net of dit verdoofd of de zwelling doet slinken?

  iemand dit eerder mee gemaakt?ik heb geen Corona gehad .

  onderzoek bij kno leek in orde op een uitgedroogde keel na. Ook was mijn tong amandel groot maar dit kon mijn problemen niet veroorzaken. CT scan zag er ook normaal uit.
  zelf dacht ik aan Spier spanning maar doordat als ik koud drinken drink of ijs eet het lijkt alsof mijn lucht stroom volledig vrij is.

  iemand iets soortgelijks mee gemaakt?

  Reageer
  #2
  Reageer
  #3

  Toen dit begon had ik totaal geen stress klachten, ik vraag mij af waarom het eten van ijs het probleem tijdelijk oplost en of dit toch een indicatie is van een zwelling of iets dergelijks.

  Reageer
  #4

  Als de droge keel de oorzaak is, dat helpt koud eten/drinken wel even. Ijs zal de boel even een beetje verdoven. Maar dat is dan toch iets voor de KNO arts

  Reageer
Reageer op: Globus, benauwd geknepen gevoel met ademen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief