na neusoperatie erg droge keel ’s nachts

 • #1

  In juli 2007 ben ik geopereerd aan mijn neus, ze hebben wat meer ruimte gemaakt zodat ik meer lucht kreeg. En dat heeft goed geholpen! Misschien zelfs iets té veel?

  Want sinds een paar maanden heb ik erg last van een droge keel 's nachts. Zodat het slikken erg lastig en niet prettig voelt. Ik word er ook van wakker, en neem dan een slokje water, gorgel even en dan val ik wel weer in slaap. Maar 't is wel lastig.

  Zou het zijn dat er nu teveel ruimte is, en dat de keel daarbovenin nu te droog wordt ofzo?
  Wat zou ik hier aan kunnen doen? De luchtvochtigheid in m'n slaapkamer is volgens mij prima.

  Reactie
  #2

  Oh, en weet iemand trouwens of er een 'officiele' naam is voor zo'n operatie?
  Ik heb toen helemaal niet gedacht om daarnaar te vragen... Ze hebben onder narcose wat weggehaald, zodat er meer ruimte is ontstaan.
  Ik heb toen 5 dgn in het ZH gelegen hiervoor.

  Wat ik trouwens ook heb is elke dag last van korsten! Gigantisch... 2/3 keer per dag snuit ik m'n neus en dan moet ik even hard snuiten en dan komen er best grote korsten uit .. sorry voor het onsmakelijke verhaal..

  Dat lijkt me ook niet echt goed eigenlijk. Maar ik ben nu zwanger (39 week alweer), dus ik wacht wel even tot dat achter de rug is, en dan ga ik wel even langs de dokter.

  Reactie
  #3

  ik denk eerder dat door de korsten, de neus 's nachts dichtzit waardoor je met open mond slaapt.
  goed schoonmaken voor het slapen gaan en een glaasje water naast het bed zetten maar, dan kun je telkens een slokje drinken als je even wakker wordt.
  succes met de zwangerschap en een gezond kindje!
  Brenda

  Reactie
  #4

  Die korsten zorgen niet dat ik niet meer goed kan ademen door m'n neus. Ze komen echt van achter uit de neus.
  Maar ik kan m'n vriend es vragen of hij kan kijken of ik met m'n mond open slaap.
  Dankje!

  Reactie
  #5

  Ik acht de kans klein dat dit door jouw behandeling komt. Veel logischer vind ik het als je bijvoorbeeld diabetes zou hebben. dat geeft vaak de klachten die jij beschrijft.
  Ook het gebruik van bepaalde medicijnen kan een droge mond veroorzaken.

  De medische term voor een droge mond is Xerostomie

  Reactie
  #6

  Pas op want een droge mond is niet gezond voor je gebit en vaak hebben deze mensen ook meer last van een onaangename geur uit de mond. Roken kan ook zorgen voor een droge mond.

  Reactie
  #7

  HIer ik heb eveneens last van: een droge mond snachts vooral achterin bij de overgang naar keel. Ik heb eveneens een conchotomie gehad en moet zeggen overdag heb ik meer lucht en kan ik goed door mijn neus ademhalen. Alleen in de nachten wordt ik smorgens vroeg wakker (tussen 4-5 uur) van de deze droge mond. Lijkt erop dat me neus dan langzaam dicht gaat zitten en dat ik door mij mond ga admenen en dus een droge mond/keel veroorzaakt. Dat me neus dan dicht gaat zitten snap ik niet helemaal, blijkbaar kan er als je horizontaal ligt, een dergelijke stuwing in je neus ontstaan (dit heb ik van de KNO-arts)
  Belangrijker nog hoe kom je hier vanaf ? Ik heb eveneens een bevochtiger neergezet dus hier kan het eveneens niet aan liggen.
  Misschien weet iemand iets

  Reactie
  #8

  Geef uw lichaam de tijd te herstellen en zich aan de nieuwe situatie aan te passen. Met het raam open slapen, en een glaasje water naast uw bed.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  maar goed ik heb reeds op 13 november deze conchotomie laten uitvoeren. Dus volgens mij heeft het lichaam zich reeds aardig kunnen herstellen. Ik heb reeds een flesje water naast mijn bed staan. Vervelend is dat je vroeg wakker wordt en daarna niet meer in slaap komt. Maar goed wie weet wordt het ooit nog beter

  Reactie
  #10

  ik vraag me af als je je neusschelpen verkleind, word dan je neus kleiner of ? lijkt dat maar zo of hoe zit dat nou met het uiterlijk na zo'n ingreep

  Reactie
  #11

  hallo,

  hier hetzelfde probleem na een neus de tweede neus operatie. Waanzinnig veel lucht snachts maar een erg droge keel( overgang van mond naar keel). Slaap niet met mond open en mijn operatie is twee maanden geleden.

  Iemand een verklaring gevonden?

  Groeten

   

  Reactie
  #12

  Altijd last van droge keel en droge mond.. keel vaak geïrriteerd..

  Droge mond kan ook komen door stress  zelf hier voor bij een medische psycholoog bijgelopen .. ik werd er gek van en het werd alleen maar erger.

  Nu over 2 weken me 4de neusoperatie..

  Reactie
Reageer op: na neusoperatie erg droge keel ’s nachts
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief