Neus operatie – 2 weken verder en nog steeds geen lucht

  • #1

    Goedemiddag,

    Ik heb 2 weken geleden een neusoperatie ondergaan (in- en externe rhinoplastiek) en tot op heden krijg ik geen lucht. Het voelt zelfs alsof het elke dag erger wordt, terwijl ik wel 4 tot 8 keer per dag spoel met zoutwater. Overdag adem ik door mijn mond, maar 's nachts hap ik naar lucht als mijn mond dicht valt. Daar schrik ik elke keer wakker van, alsof ik stik, dus slaap ik maar 2 á 3 uur per nacht. Met de mond open slapen is pijnlijk aan mijn tong en keel. Ik krijg alleen lucht als ik mijn wangen naar de zijkant beweeg. Er is een stukje kraakbeen over zijwaarts geplaatst in het tussenschot en ik heb het idee dat dat juist alle lucht tegen houdt omdat mijn tussenschot nu een stuk breder is. Ik adem door 2 rietjes voor mijn gevoel. Ik had van de dokter neusdruppels mee gekregen, maar na die 5 dagen te hebben gebruikt heb ik het weggelegd, omdat op de verpakking staat dat deze niet gebruikt mogen worden na een neus operatie. Ik maak me een beetje zorgen, maar weet dus niet of ik de KNO arts hier na 2 weken al mee lastig kan vallen. Moet ik het nog even aanzien? Ik heb pas over 6 weken een check in het ziekenhuis. Ook is het puntje van de neus nog steeds rond en gezwollen, maar dit zal nog wel even duren voordat het afneemt.

    Reageer
    #2

    Hoi,

    Jammer dat ik nog geen reactie heb gekregen. Het is nu 4 maanden na mijn operatie en ik kan nog steeds niet ademen. De KNO arts heeft (overigens zonder dit eerst aan te geven) blijkbaar een plaatje in mijn neus gezet en een stukje kraakbeen horizontaal geplaatst. Maar hierdoor heb ik juist minder ruimte in mijn neus waardoor ik het gevoel heb door 2 rietjes te ademen. Kan de KNO arts zo'n plaatje er weer uit halen als ik hier om vraag? Het puntje van mijn neus ziet er ook nog steeds heel anders uit. Ik had een mooie smalle neus en nu is ie heel rond en ook mega hard, niet meer te bewegen. Dit doet pijn met neus snuiten of aankleden, etc. Ik voel me gevangen in mijn eigen gezicht, zo naar.

    Reageer
Reageer op: Neus operatie – 2 weken verder en nog steeds geen lucht


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief