3 Weken keelpijn

 • #1

  Hoi allemaal,

  Drie weken geleden begon ik ineens heel erg last te krijgen van mijn keel. De eerste twee dagen deed slikken pijn en dacht ik zelf dat er (zoals gewoonlijk) een verkoudheid aan zat te komen. Dit bleek niet het geval.

  Ik kreeg een brokgevoel in het onderste gedeelte van mijn keel, alsof er iets vastzat. Dit heeft twee weken lang geduurd. Eigenlijk was elke dag hetzelfde. Ik werd wakker met een droge mond maar had weinig last van het brokgevoel. Dit werd naarmate de dag vorderde steeds erger. Het deed verder geen pijn maar was zeer irritant en zat me voortdurend in de weg. Eten en drinken deed het gevoel wat verslappen maar binnen de kortste tijd was het compleet terug.

  Gelukkig is het brokgevoel de afgelopen week een stuk minder geworden, maar daar is iets anders voor in de plaats gekomen. Ik heb nu meer een algemene soort klacht dat ik een knijpend gevoel in mijn keel ervaar. De positie hiervan kan afwisselen. Soms voel ik het op de plek waar ik het brokgevoel had, soms helemaal achteraan mijn tong, soms aan de linker en soms aan de rechter kant.

  Ik heb gisteren de huisarts gebeld, maar omdat het vrijdag was kon ik niet z.s.m. met de arts zelf in gesprek, maar wel met een verpleegkundige. Deze heeft kort in mijn mond gekeken maar heeft me verteld dat het waarschijnlijk gewoon een virus is en het met meer tijd wel vanzelf zal oplossen. Ik had een beetje het gevoel niet voldoende hulp te hebben gekregen en daarom blijf ik me zorgen maken.

  Enkele details die belangrijk zouden kunnen zijn: Ik heb eigenlijk verder geen klachten dan de pijn in mijn keel. Het gaat niet gepaard met koorts, vermoeidheid, stemveranderingen of wat dan ook. Verder heb ik het brokgevoel gekregen een dag nadat ik mijn stem misschien wel wat heb overbelast. Ik las dat het mogelijk is de spiertjes in je nek te irriteren hierdoor en dacht oorspronkelijk dat dit dus de oorzaak was. Ik merkte ook dat juist door te praten ik het gevoel erger maakte in de dagen die volgde. Maar het feit dat het zo lang voortduurt en mijn klachten zijn veranderd doet me hieraan twijfelen.

  Als iemand me zou kunnen vertellen waar dit naartoe zou kunnen neigen en wat ik het beste kan doen zou ik dit zeer waarderen. Hartelijk bedankt!

  Reactie
  #2

  Doe eens de test op:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reactie
Reageer op: 3 Weken keelpijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief