bloed uit keel/ al hele lange tijd keelpijn

 • #1

  Hee.
  Ik heb al sinds juli 2007 last van keelpijn. Toen in september naar dokter geweest, dacht dat ik CVS of ziekte van Pfeiffer had dus bloedonderzoek.. had ik dus niet. De keelpijn bleef de hele tijd aanhouden, soms een paar dagen had ik het niet en toen dacht ik dat het wel weer goed ging. Een paar maanden geleden toch maar weer naar de huisarts geweest, moest longfoto's maken; blaastest & naar kno-arts. Die konden ook allemaal niks raars zien. En zeiden maar dat het stress was, omdat ze niks wisten. ( ik heb geen last van stress ). Sinds anderhalve maand komt er ook slijm met bloed uit mijn keel. Wie weet wat dit is, of wat ik moet doen?

  Reageer
  #2

  Hoi

  Weet je al wat het is inmiddels?

  Ik heb al drie maanden bloed in mijn speeksel en vaak keelpijn. Inmiddels veel onderzoeken gedaan, niks gevonden. Maandag een endoscopie laten doen en nu 2 dagen na het onderzoek, hevige keelpijn. En weer pijn op de borst en zuurbranden (reflux). Maar vooral het bloed uit de keel is onverklaarbaar.

  Rob

  Reageer
  #3

  zuurbranden kan de slokdarm doen ontsteken, misschien is dat hier het geval.
  wordt het zuurbranden wel goed behandeld, heb je medicijnen?
  Brenda

  Reageer
  #4

  Ik denk dat wat Brenda zegt erg logisch is. Ik sluit mij daarbij aan. Misschien kun je meer lezen hierover op de website van de Maag-, lever- en darmstichting bij de slokdarm over reflux oesophagitis. Maar misschien kan je daar nog andere informatie vinden. Dit is een goede en betrouwbare website.

  http://www.mlds.nl/pages/aandoeningen.php?subgroep=21&rID=17&aID=69&char=B

  Succes.

  Reageer
  #5

  het zou kunnen, heb ook veel erover gelezen, maar ik heb net 4 weken 40mg nexium geslikt om reflux tegen te gaan, de klachten van zuur waren er in die periode niet, maar wel bloed. inmiddels ben ik gestopt met nexium en het bloed wordt wel iets meer, maar de maagarts zag nu niet waar het dan uit die maag vandaan komt.

  maar het is ook niet een veelvoorkomend symtoom, bloed in speeksel bij reflux. zeker als een gastroscopie (afgelopen maandag bij mij) niets aan zweren of andere schade aan maag of slokdarm heeft laten zien.

  het kan ook los van elkaar staan, die twee klachten

  nogmaals, bloed in speeksel zie je weinig als symptoom. toch?

  ik wil een second opinion bij een kno arts en start zondag met antibioticum amoxiline en spoelwater tegen ontstekeingen in keel, neus en oor, weet iemand iets over bijwerkingen of dat het niet goed is als het helemaal geen ontsteking is en dan misschien slecht is voorde maag?

  Reageer
  #6

  Een heel klein beetje bloed kan al snel het beeld geven van een grote bloeding. Als je een druppeltje in een glas water laat vallen, kleurt het hele glas water rood.
  Ik wil hiermee zeggen dat je keel best wel eens wat schraal kan zijn als gevolg van een virusje. Zeker nu er griep heerst kan er al snel een schaafwondje ontstaan in je keel. Dat kleine beetje bloed kan al het speeksel rood kleuren en veel ernstiger lijken dan het dus in werkelijkheid is. Want griep en andere virusinfecties gaan in de regel vanzelf over dus als je niets doet ben je waarschijnlijk net zo snel van je klachten af, als je van de klachten af zou zijn bij een second opinie. Maar de keuze is aan jou. De huisarts heeft je gerustgesteld, de KNO-arts heeft alles onderzocht en niets gevonden, vind je het echt nodig weer een andere dokter te vragen?

  Reageer
  #7

  ja maarten, want het bloed spuw ik al drie maanden!
  en die pijn op de borst gaat ook niet weg, nu hevige keelpijn erbij, ik moet toch wat doen?

  Reageer
  #8

  Misschien kan de longarts iets betekenen voor je? Een bronchoscopie biedt meer zicht op de situatie.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  is dat met een roesje, of vervelend?

  Reageer
  #10

  Voor een bronchoscopie moet u nuchter zijn.

  Eventuele medicijnen mogen wel worden ingenomen. Wanneer u zwanger bent, allergisch voor geneesmiddelen of verdoving, of bloedverdunnende middelen gebruikt zoals Acenocoumaral (Sintrommitis®), Fenprocoumon (Marcoumar®) dan meldt u dit aan uw arts.

  In overleg met uw longarts is het mogelijk om voor het onderzoek medicijnen (een injectie en/of tabletten) te krijgen om u te ontspannen. Daarna worden keel en mond verdoofd met een spray. Dit is nodig om de kokhalsreflex weg te nemen. De verdovingsspray heeft een bittere smaak en geeft een gevoelloze keel. Het slikken gaat moeilijker. Tenslotte druppelt men verdovingsvloeistof in de keel, die een hoestprikkel kan veroorzaken. Deze verdwijnt snel weer.

  Reageer
  #11

  ik wacht eerst even de kno arts af, het bloed komt niet van tandvlees zegt de tandarts, daar ben ik net geweest, omdat ik niet hoest en de longfoto goed was, zal het wellicht niet uit de longen komen lijkt me?

  Reageer
  #12

  in afwachting van onderzoek bij internist as donderdag 22 januari en kno arts 29 januari begin ik steeds meer te vermoeden dat het toch uit de mond zelf komt, dat bloed. een gesproken adertje misschien? Onder de tong is het behoorlijk vurig en de tongriem zelf met dat bobbeltje ook, iemand hier ervaring mee?

  Reageer
  #13

  Virusje? Matige mondverzorging?

  Reageer
  #14

  ja misschien, maar wie kan dat constateren?

  Reageer
  #15

  Het lijkt mij dat een internist toch wel kan vaststellen of uw keel aangedaan is. Morgen weet je meer!

  Reageer
Reageer op: bloed uit keel/ al hele lange tijd keelpijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief