Langdurige klachten oor

  • #1

    Goedenavond,

     

    Sinds 13 oktober 2018 heb ik last van ingetrokken trommelvliezen met oorsuizen en oorpijn. Deze klachten zijn begonnen na een lichte verkoudheid.

    Ik ben hiervoor bij de huisarts geweest , meerder keren, en die heeft de klachten toegeschreven aan een dysfunctie van de buis van Eustachius.

    De buis van Eustachius zit verstopt en kan mijn oren niet klaren.

    Hij heeft me ook naar de KNO arts doorverwezen voor wat testen en daar kwam niks uit. Geen gehoorschade maar ook niks te zien bij een test die spanning op het trommelvlies meet.

    Dit is nu al 8 maanden op en af aanwezig. De piep is de laatsten maanden afgenomen naar een suis die nauwelijks op te merken was. Dat stelde me gerust want de buis zat ook nog steeds dicht.

    Ook is m’n gehoorgang ontstoken geweest waar ik oordruppels voor kreeg en de huisarts heeft m’n oren uitgespoten omdat er ook een prop oorsmeer in zat. Hierdoor verergerde de klachten weer maar zijn na een week weer vermindert.

     

    Nu merk ik dat, sinds 2 dagen, het buisje af en toe open maar nu is de piep er weer. Die komt juist na dat hij open gaat en verergert als ik mijn neus snuit of gaap en slik. Komt dit door het constant wisselen van de druk in m’n oor?

    en hoe kan het dat het zo lang duurt voor het beter wordt en de klachten zij steeds afwisselen?

    Zou het mogelijk zijn dat de verstandskiezen hier aan bijdragen? Ik heb namelijk ook steeds ontstoken tandvlees rond de kies aan de linker kant. Kiespijn wisselt af met keelpijn en verstopte holtes. Een soort verkoudheid lijkt het maar wisselt steeds van plek.

    het gaat om m’n linkeroor en af en toe krijg ik ook last aan de rechterkant maar dat is maar een kleine suis

    Met vriendelijke groet,

    Desi

    Reageer
    #2

    Kleine correctie. Als ik slik en gaap kraken m’n oren. Dan wordt de piep niet erger. En als ik spreek hoor ik geen piep meer

    Reageer
    #3

    De verstandskiezen kunnen daar invloed op hebben

    Reageer
    #4

    Dank je wel voor de reactie.

    Heeft het snelle drukverschil ook nog invloed? Door de luide plop in m’n oren is de piep namelijk terug maar wel een pulserend.

    En zijn de symptomen inderdaad verbonden aan de buis van Eustachius en gaan ze over als die weer tot rust komt? M’n huisarts zegt van wel, maar ik maak me toch ongerust nu ze af en toe open zijn.

    Reageer
    #5

    Het zal even nodig hebben

    Reageer
    #6

    Ok dank je wel. Dan ga ik er van uit dat het door de buis komt en nog langer tijd nodig heeft

    Reageer
Reageer op: Langdurige klachten oor


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief