Piep in linkeroor

 • #1

  Ik hoor sinds zaterdagavond een piep in mijn linkeroor. Ik ben niet blootgesteld aan harde geluiden o.i.d. Ik luister ook niet tot nauwelijks muziek met oordoppen, naar concerten en disco's ga ik sws nooit. Zondag was de piep weg en maandag weer terug. Sinds maandag verdwijnt het wel eens voor een paar minuten en dan is het gewoon weer terug. Slechter horen doe ik overigens niet met mijn linkeroor al is zo'n piep heel irritant.

  Ik ben al naar de huisarts geweest en die kon niets vinden in mijn oor. Ik mag volgende week terugkomen als het niet voorbij is, maar of het zin heeft weet ik niet. Heeft iemand enig idee of dit vanzelf kan overgaan en na hoelang dit gemiddeld genomen gebeurd? Ben toch ontstemd door dit.

  Alvast bedankt voor de antwoorden.

  Reactie
  #2

  Moeilijk om daar zo iets over te zeggen. Als de klachten aanhouden, dan wel terug nar de huisarts en vraag dan een verwijzing voor de KNO-arts

  Reactie
  #3

  Ja dat wilde ik meteen, maar ze deed er nogal moeiljk over. Uiteraard ga ik volgende week terug voor een verwijzing. Is ook beter voor mijn gemoedsrust.

  Reactie
  #4

  Ik heb mijn gehoor laten testen bij Beter Horen en ik heb een uitstekend gehoor (bovengemiddeld goed). In het ziekenhuis zal ik ook een meting laten verrichten inclusief een hoge tonen audiodiagram (bij Beter Horen ging het van 250 tot en met 8000 Herz). Ik verwacht dat daar ook geen afwijking wordt gevonden aangezien ik alle hoge tonen ook perfect hoor (zelftestjes gedaan via het internet, tot en met 17000 Herz). Ben benieuwd of KNO dan nog wat anders kan doen naast een hoge tonen audiodiagram.

  De intensiteit van het oorsuizen lijkt gemiddeld genomen minder te zijn geworden. Ook de aard van het geluid veranderd (soms zoemend, soms een piep, soms gerinkel, soms ruis, soms een combi van dingen).

  Van gehoorverlies of beschadiging is ook geen sprake zoals verwacht aangezien ik nog nooit aan harde geluiden ben blootgesteld.

  Stress kan een rol spelen, maar ik had het idee dat al mijn stress volledig weg was en het oorsuizen pas toen begon... Tijdens de stress periode heb ik nooit last gehad van oorsuizen (uberhaupt nooit in mijn leven tot nu toe).

  Ik zal verder mijn nek en rugwervels laten controleren, maar waarschijnlijk is er gewoon niks aan de hand.

  Zo zie je maar weer. Oorsuizen kan ook beginnen zonder een reden. Echt voorkomen kun je het blijkbaar niet. Misschien dat het vanzelf overgaat binnen 3 maanden, we zullen zien. Maar gehoorverlies en tinnitus gaan dus zeker niet altijd hand in hand.

  Reactie
  #5

  Heeft iemand enig idee wat ik na het KNO zou moeten doen? Een neuroloog, zou dat zin kunnen hebben?

  Reactie
  #6

  Eerst maar eens naar de KNO-arts. Een neuroloog is niet zinvol

  Reactie
  #7

  Geweest naar de KNO-arts, schijn een bovengemiddeld gehoor te hebben (t.o.v. de gemiddelde 13-18 jarige).

  Daar schiet ik dus geen bal mee op. Leuk om te weten, maar ja.

  Wel is het oorsuizen gemiddeld genomen minder luid. Bovendien is het een minder irritant geluid (veranderd van tijd tot tijd nog steeds wel eens).

  Reactie
  #8

  Ik heb de laaste tijd een piep in mij  oor eigelijk al een paar jaar , ik ben ook al naar de docktergeweest en ik heb neus druppels gekregen want ik had dus vocht achter mijn trommelvliezen.             Maar nu krijg ik afentoe een piep in mijn linker oor alleen dan harder en ik irriteer me daar erg aan , misschien hebben jullie daar een antwoord

  Ik hoop het , GR Meeselina

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ga dan met de klachten naar de huisarts

  Reactie
Reageer op: Piep in linkeroor
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief